Kostelić: Velika je stvar biti treći u brzim disciplinama

BUDUĆI da je u četvrtak otkazan Super G na završnici Svjetskog skijaškog kupa za skijaše u Lenzerheideu, Ivica Kostelić ostao je bez borbe za mali Kristalni globus u toj disciplini. Nije ga to odveć razočaralo.

"Nažalost danas nisu postojali uvjeti za održavanje utrke super G-ja zbog snijega i kiše, kao i sigurnosnih razloga te je utrka otkazana. Ja sam izuzetno zadovoljan trećim mjestom ukupnog poretka u ovoj disciplini, jer na početku sezone nismo o tome razmišljali. Za mene je velika stvar biti ukupno treći u brzim disciplinama. Borit ću se za poboljšanje tog plasmana u brzim disciplinama u slijedećim sezonama", izjavio je osvajač velikog Kristalnog globusa namijenjenog najboljem skijašu sezone.

Jelušić: Moram se vratiti tamo gdje mi je mjesto - u prvu jakosnu skupinu slaloma

Ana Jelušić sutra (petak) vozi utrku slaloma na Svjetskom kupu.

"Osjećam se dobro i zdrava sam. Moja ovogodišnja sezona nije bila najbolja, no ipak sam među 25 najboljih slalomašica u svijetu i to smatram uspjehom. Iz finala je ove godine ispalo puno zvučnijih imena od mene, no ja odmah krećem s pripremama za slijedeću sezonu kako bi se vratila tamo gdje mi je mjesto - u prvu jakosnu skupinu", najavila je Jelušić.

U petak se na finalu Svjetskog kupa u Lenzereheideu voze ženska utrka slaloma s početkom prve vožnje u 9 sati, dok je druga vožnja na rasporedu u 11.30, te muška utrka veleslaloma s početkom prve vožnje u 10 sati. Drugi lauf zakazan je za 12.30 na stazi Silvano Beltrametti.

Pročitajte više