KOVAČIĆ U SUZAMA, GUBI LI GA HRVATSKA ZA KLJUČNE UTAKMICE? Zidane ga hrabri, Čačić strepi

Foto: Getty Images/Guliver Image

MATEO KOVAČIĆ nije imao dobar početak sezone u Ligi prvaka, koju je lani uz Luku Modrića osvojio drugi put u karijeri.

Kovačić je sinoć protiv APOEL-a bio u prvih jedanaest, ali je zbog ozljede morao izaći iz igre. U suzama je napustio teren već u 25. minuti kada ga je zamijenio Toni Kroos. Real je slavio s 3:0 uz golove Cristiana Ronalda i Sergija Ramosa.

Prema posljednjim informacijama, Kovačić je ozlijedio aduktor desne noge, ali još nije poznato koliko je ozbiljna ozljeda i koliko bi mogao pauzirati. Strahuje se da bi mogao propustiti četiri do šest tjedana treninga, što znači da bi nedostajao i Hrvatskoj za utakmice s Finskom i Ukrajinom u završnici kvalifikacija za SP u Rusiji.
 
"Tijekom jednog dodavanja ponovno je osjetio bol kao i prije pet dana. Rekao mi je da nije strašno, no vidjet ćemo nakon magnetske rezonance", rekao je nakon utakmice trener Reala Zinedine Zidane.

Ovo je druga Kovačićeva ozljeda od početka sezone. Prije mjesec dana je 23-godišnji vezni igrač u utakmici Superkupa protiv Barcelone imao problema s bedrenim mišićem pa je zbog bolova propustio prvo prvenstveno kolo na gostovanju kod Deportiva u La Coruñi, a onda i prijateljsku utakmicu protiv talijanske Fiorentine u Madridu.

U četiri nastupa ove sezone odigrao je 192 minute. Zidane je u srijedu nastavio sa svojom politikom rotiranja igrača pa je Kovačića poslao na teren u prvih 11 kako bi odmorio Tonija Kroosa. No, hrvatski reprezentativac osjetio je bol prilikom dodavanja lopte Marcelu nakon čega je sjeo na travu bolnog izraza lica. Publika ga je ispratila pljeskom. 

Real Madrid od prošlog vikenda već ima ozlijeđenog francuskog napadača Karima Benzemu.

 

 

 

 

 

Pročitajte više