NBA

Kraljevi Los Angelesa

Foto: Getty Images / Guliver Images

U NAJIŠČEKIVANIJOJ utakmici dosadašnjeg dijela NBA sezone Los Angeles Clippersi pobijedili su Los Angeles Lakerse 111:106.

Tako su Clippersi nakon pobjede nad Lakersima na otvaranju sezone sada ponovno slavili u revanšu za Božić, kada su obje ekipe bile 100% zdrave. 

Rivalstvo ove dvije momčadi vjerojatno je najzanimljivije ove sezone jer se radi o glavnim favoritima za naslov, koji dijele istu dvoranu. LeBron James i Anthony Davis s jedne strane, Kawhi Leonard i Paul George s druge.

Dok uspjesi ove dvije franšize kroz povijest uopće nisu za usporedbu jer su Lakersi osvojili čak 16 naslova prvaka, dok Clippersi nikada nisu bili u finalu, kada pogledamo rezultate u ovom desetljeću jasno je da su Clippersi bolja franšiza iz Los Angelesa.

U 36 međusobnih susreta od 2010., Clippersi su slavili 26 puta. S izuzetkom 2010. i 2011., Clippersi su od tada svaki put završavali sezonu s više pobjeda od Lakersa. Što se tiče doigravanja, Clippersi nisu otišli dalje od konferencijskog polufinala, no Lakersi nisu ušli u doigravanje od 2013.

Ove sezone unatoč dva poraza od Clippersa i dalje imaju bolji omjer i drže prvo mjesto Zapada s omjerom 24-7 pa bi trebali prekinuti niz od šest sezona bez ulaska u play-off. Cilj je veći od toga, žele osvojiti naslov, 17. u povijesti.

S druge strane, Clippersi ciljaju svoj prvi. Do tada će se morati zadovoljiti statusom kraljeva Los Angelesa.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više