Kranjčar: Marić je veliko pojačanje Dinama, ali Hajduk živi za Debrecen

UNATOČ brojnim medijskim ispadima Hajdukovog trenera Miroslava Ćire Blaževića, nogometnu javnost u zadnje vrijeme poprilično "novi" Dinamo, koji pod vodstvom Josipa Kužea bilježi vrlo dobre rezultate na pripremama.

Hajduk se ne može pohvaliti tako dobrim rezultatima na pripremama kao Dinamo, kao ni dovođenjem igrača koji bi se mogli smatrati istinskim pojačanjima. Za razliku od Hajduka, Dinamo je momčad pojačao nekolicinom iskusnih nogometaša. U Maksimir su došli Silvio Marić, Eddy Bosnar i Zoran Mamić, sve odreda bivši Dinamovci, koji vrlo dobro znaju kakav pritisak sa sobom nosi igranje u modrom dresu.

Svakom navijaču Dinama zasigurno je zanimljivo mišljenje bivšeg kapetana Dinama i ikone zagrebačkog kluba, Nike Kranjčara, koji je prošle godine, blago rečeno, iznenadio hrvatsku nogometnu javnost prelaskom u redove Hajduka. Što, dakle, Kranjčar misli o "novom" Dinamu, koji je potvrdio svoju vrijednost pobjedom nad francuskim Auxerreom u finalu turnira "Blue Sport".

"Prošle godine je Dinamo dobio Auxerre, dakle neodlučeni rezultat u 90. minuta nije iznenađenje. Veliko pojačanje dobili su u Silviju Mariću, to je nedvojbena činjenica. Mara ima energiju i iskustvo koje će bitno pridonijeti igri Dinama." - kazao je Kranjčar u razgovoru za Sportske novosti, ali je ubrzo nakon toga "spustio loptu na zemlju".

"Ne treba izravno uspoređivati konkurente, jer derbiji neće rješavati prvenstvo. Utakmice koje nazivaju male, susreti s protivnicima manjeg rejtinga dat će nam odgovor da pitanje tko je najbolji u Hrvatskoj." - dodao je playmaker Hajduka, te dodao kako bi pobjeda protiv Rijeke u Superkupu puno značila Splićanima.

"Superkup nam je bitan za stvaranje pozitivne klime, iznimno je važan u psihološkom smislu. Ali Debrecen je utakmica za koju svi živimo i smatram da ćemo imati pravi odgovor u ovom iskušenju. Dapače, vjerujem da se nećemo zaustaviti na eliminiranju Debrecena, naš cilj treba biti ulazak u Ligu prvaka ili barem Ligu UEFA." - zaključio je Kranjčar.

Pročitajte više