Kranjčar: Zar trebam otvoriti šampanjac jer ste vidjeli da mogu trčati?

DEUTSCHLAND, Deutschland, auf wiedersehen... ponijela je euforija Darija Srnu i Niku Kranjčara. Pao je i neki novi ples na travnjaku, a veliki prijatelji toliko su se razuzdali da je situaciju morao smirovati kapetan Niko Kovač.

Kako ide onaj novi ples?

"Ma, to je Srna izmislio, znate da ja ne mogu takve gluposti izmisliti", raspoložen je bio Niko Kranjčar.

Imao je i razloga. Hrvatska je odigrala impresivnu i zrelu partiju, a Niko se uklopio u to lijepo izdanje. Nadrtčao je u prvom poluvremenu čak i Michalea Ballacka, još da je ušao onaj maestralno primljeni volej...

"Nadigrali smo Nijemce u svakom segmentu, dokazali sami sebi da možemo protiv svakoga igrati. Na žalost, morali smo sami sebi opet nešto dokazivati. No, bili smo negdje duboko sebi uvjereni da smo bolja ekipa od Njemačke. Stvarali smo više šansi od njih, dominirali i zasluženo pobijedili", kaže Portsmouthov veznjak.

"Za prvi udarac ne bih rekao da je bila mrtva šansa, ali da sam onaj volej pucao tek malo lijevo ili desno, lopta bi ušla u gol. Nema veze, kao momčad smo odigrali fantastično."

Niko je pretrčao najviše od svih naših igrača na terenu.

"Uopće me ne zanima. Ali uopće, zaista. Što bih sad trebao, otvarati šampanjac što ste vi vidjeli da mogu trčati? Bože dragi... Zaista me ne zanima. Zanima me samo to što smo pokazali da smo velika ekipa. Koliko je tko pretrčao, uopće nije bitno, jer protiv Nijemaca smo odigrali pravi nogomet, nismo ih pobijedili kao što je pobjeđivala reprezentacija Grčke. Ljudi mogu uživati u nogometu koji igra ova reprezentacija", ističe Kranjčar.

Uloga polušpice odrađena je za pet. Vidjelo se da Kranjčar lakše diše.

"Ova pozicija nije ona stara koju sam znao igrati, jer sam protiv Njemačke igrao samo iza jedne špice. Ima puno više prostora i mogu reći da mi je bilo zaista predivno igrati na toj poziciji. Pogotovo s Ivicom Olićem, koji iza sebe ima fantastičnu sezonu i gazi sve pred sobom. U ovoj reprezentaciji, uostalom, ne možete naći igrača koji je loš. Kada malo zapne, tu su drugi da ga pokriju i to je ono što krasi ovu reprezentaciju."

Publika je bila 12. igrač?

"A kada nije? Na navijače ne treba trošiti puno riječi. Navijači su naša snaga. Spoj navijača i igrača na terenu vodi nas do pobjeda", zaključuje Kranjčar.

Luka Modrić je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu te je proglašen i za igrača utakmice.

"Presretan sam zbog naše velike pobjede i još veće igre. Dobili smo samopouzdanje i pokazali da protiv Austrije nije bila naša prava slika. Rekao sam da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu, protiv Njemačke se to i pokazalo. Mogu reći zaista samo da sam presretan. Titulu igrača utakmice mogao je ponijeti bilo tko drugi iz naše ekipe i bilo bi to sasvim zasluženo."

Tunel Ballacku?

"A moram malo, što ću. Naravno da nije bilo slučajno, kako bi mu slučajno provukao loptu kroz noge? Privikavam se lagano na engleski nogomet."

"Htio bih se još jednom osvrnuti na utakmicu s Austrijom, kada nas se bespotrebno kritiziralo zbog naše fizičke spreme i zbog igre. U ovoj utakmici pokazali smo da su kritike neopravdane i da nas se bez razloga blati. Od vas tražim malo više podrške... Ajde da smo ispali iz skupine, onda slobodno udarite po nama. Izbornik je u posljednje dvije godine napravio veliki posao, a ovdje se to samo potvrdilo. Naša najveća snaga je kolektiv, takvi smo kao nacija i zato mi je strašno drago što smo ovu pobjedu izborili onako zajednički, sa srcem", zaključuje Luka Modrić.

Foto: AFP

Pročitajte više