Kriza u HRS-u: Gobac ruši Kavrana?

KRIZA u čelništvu Hrvatskog rukometnog saveza. Baš tako bi se moglo nazvati stanje nakon što je jučer devet članova Upravnog odbora saveza predvođeno Zoranom Gopcem demonstrativno napustilo sjednicu.

Pobunjenici zajedno s još dvojicom članova koji su im potporu dali potpisima (Đapić, Salajić) traže izvanrednu sjednicu kao i smjenu dosadašnjeg predsjednika Željka Kavrana. Povod nezadovoljstva je prema Gopcu taj što Kavran nije dovoljno aktivan u predstavljanju interesa HRS-a u Hrvatskom olimpijskom odboru.

Ovo je prvi put da je do sada idilični dvojac u sukobu iako Gobac i sada kaže kako nije "protiv predsjednika koji je napravio puno za hrvatski rukomet", ali i da je "vrijeme za promjene."

Kad se govori o Kavranovom mogućem nasljedniku upućeni najčešće spominju predsjednika Uprave Karlovačke banke Sandija Šolu. Nemiri u HRK-u ne dolaze u najboljem trenutku pošto su pred reprezentacijom olimpijske igre u Pekingu, kao i Svjetsko prvenstvo u Zagrebu.

Červar vratio Buntića i Sulića, izostavio Špoljarića

Odlazak Petra Metličića na operaciju koljena nagnao je izbornika Linu Červara da na popis igrača na koje računa u pripremama za Ol uvrsti u i Denisa Buntića, pomalo zaboravljenog ljevaka koji se neko vrijeme nije nalazio u Červarovim kombinacijama, a kojega se prozivalo legitimnim Metličićevim nasljednikom. Buntić je inače odigrao solidnu sezonu u slovenskoj ligi te bi sljedeće godine trebao nastupati u dresu španjolskog Ademar Leona.

Osim Buntića, nakon  kratke suspenzije, u reprezentaciju se vraća i Renato Sulić koji će s Vorijem ponovno činiti naš udarni dvojac na crti. Najveće iznenađenje kad su u pitanju oni koje nema na popisu je Denis Špoljarić, specijalist za obranu koji je do sada bio neizostavni član udarne postave Paklenih. Červar nije obrazložio zašto se odrekao Špoljarića koji bi osim reprezentacije trebao napustiti i RK Zagreb.

Konačni popis igrača koji će sudjelovati na OI smije sadržavati samo 14 igrača, tako da bi tijekom priprema koje počinju već 16. lipnja testiranjima na Kineziološkom fakultetu trebalo otpasti njih čak osam.

Vratari: Losert, Alilović, Somić
Krila: Šprem, Vukić, Džomba, Horvat, Čupić, Štrlek
Pivoti: Vori, Sulić, Anušić
Vanjski: Lacković, T. Valčić, Vuković, Dominiković, Metličić, Buntić, Kopljar, Balić, Duvnjak, J. Valčić

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više