Japanci pokupili simpatije publike, ali Peking neće vidjeti

MALI Japanci lavovski su se borili protiv daleko superiornijeg protivnika, a do drugog poluvremena na tribinama je već bilo par tisuća ljudi koji su zdušno pozdravljali svaki njihov potez, ali ni fantastična podrška s tribina nije bila dovoljna da iznenade Rusiju. Konačnih  31:44 realno odražava stanje na terenu.

"Kamikaze" su furiozno krenuli u susret, kao uostalom i u sve prijašnje i pravim sportskim pristupom brzo osvojili srca zadarske publike, ali rukometno je znanje bilo na strani Rusa. Poveli su Japanci 2:0 i držali se u igri desetak minuta, ali pri rezultatu 5:5 prvi put su pukli, a Rusi su se serijom 5:0 odvojili na nedostižnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu Rusija je vodila 19:13, a prednost su do kraja utakmice postepeno povećavali. Iako Japan ni u jednom trenutku nije posustao, bilo je jasno da se ne mogu suprotstaviti daleko iskusnijem i kvalitetnijem protivniku. Ruska je momčad bila prečvrsta i preiskusna da dozvoli protivnicima da ih uvuku u bezglavu jurnjavu kakva Japancima odgovara. Čvrsta obrana rezultirala je s pregršt (uglavnom uspješnih) kontri Rusije pa su fizički snažniji i bolje uigrani Rusi zasluženo slavili, te tako osigurali drugo mjesto koje ih vodi u Peking zajedno s Hrvatskom.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara