Krvnik Croatije iz Lige prvaka ´99. preuzima Varaždin?

NAKON što je Samir Toplak otišao iz NK Varaždina, počelo se špekulirati s imenom njegovom nasljednika, a zasad najbolje stoje šanse Tomice Kocijana.

Rođeni Varaždinac najveći dio igračke karijere proveo je u Austriji, gdje je živio posljednjih 20-ak godina, a kao kandidata za klupu fenjeraša u HNL-u:

"Nekoliko imena je u igri, a Kocijan je jedan od njih. Večeras ćemo u klubu održati sjednicu Izvršnog odbora i odlučiti što i kako dalje. Nije isključeno niti da bude netko iz kluba imenovan kao prijelazno rješenje", rekao je za eVaraždin Zlatko Horvat.

Oglasio se i sam Kocijan: "Ne bih htio ništa pričati dok i službeno ne stupimo u kontakt. Mogu kazati samo da bih imao veliki izazov, jer to je uvijek bio moj klub", kaže Kocijan, kojeg su u sezoni 1999./2000. dobro upamtili navijači kluba iz Maksimirske 128.

Croatia je te sezone u skupini Lige prvaka igrala s Manchester Unitedom, Marseilleom i Sturmom. Modri su se s Austrijancima borili za treće mjesto i prvo europsko proljeće nakon 1970., ali su ostali kratki. Iako je u trećem kolu na Maksimiru Croatia pregazila Sturm s 3:0, u Grazu je upravo Kocijanovim golom prvak Austrije slavio, da bi u idućem kolu Kocijan s dva gola preokrenuo utakmicu protiv Marseillea i donio svom klubu i šesti bod (Croatia je grupu okončala s pet).

Pročitajte više