villarreal - dinamo

Krznar otkrio hoće li igrati Petković i pričao o mogućnosti da Gvardiol ode u napad

Foto: Pixell

DINAMO u četvrtak od 21 sat igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europa lige kod Villarreala. Podsjetimo, španjolski je klub prije sedam dana na Maksimiru slavio 1:0 golom Morena s bijele točke.

Villarreal je apsolutni favorit, ali Dinamo u Španjolskoj neće imati što izgubiti i Modri su uvjereni da šansa postoji.

Dan uoči susreta Krznar i Oršić su stali pred novinare.

Krznar je prvi dobio riječ.

''Za nas je ovo veliki uspjeh, doći do ove razine. Bez obzira na negativan rezultat, mi sanjamo svoj san i nadamo se prolazu'', kazao je Krznar.

''Vjerujemo u sebe i smatramo da ćemo sutra odigrati odličnu utakmicu i proći dalje.''

''Ademi je zdrav, raspoložen i spreman. Petko ima problema, ali iz blokadu će biti u konkurenciji'', kazao je Krznar.

Kakav je osjećaj uoči utakmice?

''Svi smo uzbuđeni, spremni i motivirani i nadamo se da ćemo odigrati utakmicu na najbolji mogući način'', kazao je Oršić.

Ademi i Gvardiol u napadu?

''Bilo je špekulacija, ali u novinama. Neki bi se trener možda na to i odlučio, ali nemamo vremena za takve ekstremne ideje i mi se na to nismo odlučili. Svaki pravi nogometaš ima nogomet u malom prstu i njima takvi zahtjevi nisu strani, ali sedam dana je premali vremenski rok i nismo htjeli ispasti neozbiljni'', kazao je Krznar, a Oršić je nastavio:

''Teško je bez Petkovića i Gavranovića. Oni zadržavaju loptu, pomažu nam i stvarno nam fale, ali dat ćemo sve od sebe da njihov izostanak nadoknadimo.''

Kakav Dinamo sutra možemo očekivati?

''Teško je stvarati scenarije bez one druge strane, ali sigurno ćemo kombinirati u fazi napada i obrane i pokušat ćemo nametnuti svoju igru. Naravno, koliko će nam Villarreal to dopustiti'', rekao je Krznar.

Sprema li Krznar neko taktičko iznenađenje i hoće li vježbati penale?

''Što se tiče kadra, bit će minimalnih promjena. Nemamo vremena za eksperimente. Imamo odličnu ekipu koja može itekako biti konkurentna. Što se tiče penala, nismo ih nikad vježbali, pa nećemo ni danas.''

Kolika je prednost Dinama što nema publike?

''Istina, igranje u gostima nema pritiska, nema huka s tribina i popularnog 12. igrača domaćina i osjećamo se u gostima izuzetno komforno.''

Kakav bi bio idealan scenarij za Dinamo?

''Pokušati ne primiti gol. Odgovorno se postaviti u bloku, a imamo snage za postići gol. Ipak, ne volim pričati o tome. Ipak, idealno bi bilo da zabijemo, a ne primimo gol'', kazao je Krznar, a Oršić je rekao da bi super bilo da Dinamo zabije gol na samom kraju prvog dijela.

Pročitajte više