Kuže: Napadački protiv Međimurja

"NAVIJANJEM protiv mina", slogan je kojim iz Maksimira pozivaju gledatelje na prvenstvenu utakmicu Dinamo - Međimurje, koja se igra sutra u 19 sati sa koje će cjelokupan prihod ići Hrvatskom centru za razminiranje.

Sve ulaznice će se prodavati po cijeni od 10 kuna, jer upravo tolika je cijena razminiranja jednog četvornog metra, pa svaki gledatelj ima priliku pomoći u rješavanju pošasti od koje je u posljednjih šest godina u Hrvatskoj poginula 101 osoba, a preko 160 ih je teško ozlijeđeno.

Antonio Gurlica, dječak iz Škabrnje, jedan je od njih. Kad je imao samo šest godina, u igri pored kuće u svom mjestu, nagazio je na minu i ostao bez noge. Upravo će Antonio izvesti početni udarac prije sutrašnjeg susreta, koji se odigrava točno na njegov 14. rođendan.

"Zahvaljujem Dinamu na pozivu. Ovo nije prvi put da sam gost kluba. Prisustvovao sam i kup utakmici protiv Hajduka prije šest godina, kada su mi Bišćan, Šimić i Mikić poklonili Playstation, a Igor Cvitanović dres.", izjavio je Antonio.

Trener Kuže je zatim referirao o stanju momčadi, jer poznato je, naglasio je on, da reprezentativna okupljanja razbiju ritam i da je potrebno uspostaviti narušeni kontinuitet: "Bez obzira na to, najavljujem napadačku igru od prve minute." Naglasio je da on također emotivno i sa simpatijama gleda na akciju borbe protiv mina.

Kao što je Kuže i najavljivao za utakmice domaćeg prvenstva, igrat će sa dvojicom napadača: Ljubojevićem i Eduardom. Vugrinecu predstoji dvadesetak dana oporavka, a Chago će, usprkos statusu rekonvalescenta, ići sa momčadi na put u London.

Dinamov kapetan Zoran Mamić dodao je da je i modra svlačionica zdušno podržala akciju: "Igrači su kupili fond karata za svoje prijatelje i članove obitelji i naravno da želimo pridonijeti da se ovo veliko zlo, kao što su mine, suzbije."

 Kapetan je naglasio da je raspoloženje u momčadi izvrsno nakon povratak igrača koji su igrali za svoje selekcije: "Luka i Eduardo su igrali odlično od početka, Ćorluka je bio sjajan u nastavku protiv talijana, a Nowotny je igrao za Njemačku protiv Švedske".

Također, Nowotny će igrati od početka i kvalifikacijsku utakmicu za EP protiv Irske Što se tiče situacije oko golmana Turine, Mamić je napomenuo da ekipa stoji iza njega: "Bitno je da on povrati svoje samopuzdanje, ako ga je uopće izgubio."

Čuvar mreže je postao i meta pošalica: suigrači ga zezaju kada će im organizirati oproštajnu večeru, a neko je u svlačionici ostavio i Pletikosin dres. Ne zaboravite, prema službenim podacima u Hrvatskoj je minski sumnjivo 1.147 km četvornih, a kupnjom ulaznice za sutrašnju utakmicu dajete Vaš mali, ali itekako značajan obol u ovoj važnoj poratnoj borbi protiv 240 tisuća preostalih mina.

Z.A

Pročitajte više