Kuže: Ne bih ulazio u Dinamo da nisam siguran u uspjeh

JOSIP KUŽE vjerojatno će postati novi trener Modrih. Kuže je potvrdio da je razgovarao s predsjednikom Dinama Mirkom Barišićem o mogućnosti dolaska u klub, te da želi sjesti na maksimirsku klupu kao trener.

Do raspleta Kužeove sudbine trebalo bi doći danas poslije 18 sati kada počinje sjednica Izvršnog odbora Dinama. Kuže kaže kako je dva puta razgovarao s Barišićem te da definitivnu potvrdu treba pričekati. Inače, bivši trener Modrih već je bio na meti vodećih ljudi kluba.

"Mogu obećavati uspjehe kao i svi ostali treneri, ali Mamića i Barišića je pokrenulo uvjerenje da će to stvarno tako biti. Znam metodiku rada, pretočiti ću svoj motiv u rad i siguran sam da će biti dobro, inače ne bih ulazio u to." - pojasnio je Kuže za Jutarnji list.

Što se tiče Dinamovog neuspjeha, Kuže kaže da je došlo do "kratkog spoja" između igrača i trenera. On smatra da je nepošteno da trener nakon neuspjeha optužuje igrače za isto, jer, ulaskom u klub preuzima na sebe neke ciljeve, poput osvajanja prvenstva, Kupa ili europskih nastupa.

"Trener ne može imati opravdanje da mu igrači nisu pametni, da nisu pobjednici ili da su naučeni na niže ciljeve. Većina je igrača u Dinamu bila dvije godine i oni koji su došli ponašali su se onako kako su razmišljali starosjedioci." - smatra Kuže.

Kuže se osvrnuo i na odlazak Nike Kranjčara iz Maksimira te relativno zamršenu situaciju s Igorom Bišćanom.

"Kranjčar je plemenit igrač i svaki trener koji se rješava takvog igrača je neoprezan. Iskustvo me naučilo da od faktora koji čine igrača gledam one najkonkretnije, odnosno na one koji ga čine posebnim u odnosu na ostale. Niko ima kreativnost..., a na treneru je da ga dovede u najbolje stanje." - smatra Josip Kuže.

"Igor Bišćan je odličan igrač i bilo bi šteta da propustimo SP u Njemačkoj zbog nečije tvrdoglavosti. Cijela reprezentacija, ne samo izbornik Kranjčar, trebali bi dovoditi igrače, a ne ih eliminirati." - objasnio je Kuže svoj stav oko Bišćana.

Pročitajte više