Slovenci ispali iz borbe za izravan plasman, Crnogorci ostali bez šansi za Euro

Foto: Hina

ODIGRANE su utakmice 9. kola kvalifikacija za Euro u skupinama C, E i G, a dogodilo se nekoliko velikih iznenađenja.
 
Slovenija ostala bez šansi za izravan plasman na Euro
 
Slovenija je golom Birse vodila do 86. minute protiv Litve. Tada je Novikovas realizirao jedanaesterac i Slovence ostavio bez izravnog plasmana na Europsko prvenstvo budući da je Švicarska sa 7:0 pobijedila San Marino i kolo prije kraja pobjegla Slovencima na nedostižnih pet bodova. Sloveniji za dokvalfiikacije treba najmanje bod u posljednjem kolu protiv San Marina.
 


 
Engleska je u istoj skupini E upisala i devetu pobjedu u devetoj utakmici. S 2:0 golovima Walcotta i Sterlinga pobijedila je Estoniju.
 
Španjolci na Euru, Slovaci prokockali prvu meč-loptu
 
Španjolska je osigurala Euro pobjedom 4:0 protiv Luksemburga uz po dva gola Cazorle i Alcacera. U toj skupini dogodilo se najveće iznenađenje večeri - otpisana Bjelorusija je u gostima s 1:0 pobijedila Slovačku kojoj je trebala pobjeda za potvrdu plasmana na Euro.
 
 
Nakon pobjede Ukrajine 2:0 u Makedoniji, Slovaci i Ukrajinci na drugom mjestu imaju po 19 bodova. Za izravan plasman Slovacima u posljednjem kolu treba pobjeda u Luksemburgu ili da Ukrajina ne slavi protiv Španjolske.
 
Crnogorci ostali bez šansi za plasman, borba Šveđana i Rusa
 
Crna Gora ostala je bez šansi za Euro domaćim porazom od Austrije 2:3. Crnogorci su nakon gola bivšeg Dinamovca Beqiraja vodili 2:1, ali je Austrija preokrenula u posljednjih deset minuta preko Arnautovića i Sabitzera. Pobjednički gol Austrija je postigla s igračem više jer je u 87. minuti isključen Vučinić, strijelac prvog gola za Crnu Goru.
 
Kolo prije kraja Crna Gora ima jedanaest bodova i više ne može do trećeg mjesta koje drži Švedska koja je s 2:0 pobijedila Lihtenštajn.
 


 
Švedskoj za izravan plasman treba pobjeda protiv Moldacije i poraz Rusije na domaćem terenu od Crne Gore.
 
 
 

Standings provided by

Pročitajte više