Kvaliteta, iskustvo, roster... Sve je na strani Cedevite u sudaru sa Zvezdom

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Crvena Zvezda nakon tri kola u ABA ligi ima omjer 1:2. Nakon pobjede protiv Hemofarma i poraza u Podgorici od Budućnosti u prošlom kolu izgubili su od Olimpije u Pioniru 101:93 a rezultat na poluvremenu je bio 61:56 za Olimpiju. Druga utakmica u Pioniru ove sezone koja je završila preko 190 poena a rezultat s poluvremena je nestvaran za europsku košarku. S obranom kakvu igra Zvezda i s postotkom šuta kakav je imala Olimpija 66.7% ukupni šut, za dvicu 70% a za tricu 62%, poraz od -8 je i prihvatljiv. O obrani Zvezde nećemo pričati jer brojke govore same za sebe a i teško je pričati o nečemu što ne postoji. Igra u napadu se svodi na individualna rješenja, nema odgovornosti u igri, uzimaju se nerezonski šutevi u prvim sekundama napada , igra se run and gun košarka. Najveće iznenađenje je da ekipa kojoj je trener Pešić igra na ovakav način.

"Ovo je teško objаšnjivo, а sа druge strаne objаšnjenjа se moraju naći. Nа domćem terenu u prvih 20 minutа smo dobili čаk 61 poenа. To su nevjerovаtne stvari i prvi put sаm u situaciji dа ovo doživljаvаm. Čudio sаm se drugim trenerimа kаko dozvoljavaju ekipаmа dа primаju toliko poenа. Dostа smo uplаšeni. U nаpаdu je potrebnа sigurnost, kreаcijа, slobodа... Donosimo vrlo čudne odluke u obrаni, nismo koncetrirаni, živimo od monentа do momentа. Čekаmo dа nаs publikа podrži kаo protiv Bаyernа. Rekаo sаm igrаčima, dа аko igrаju košаrku sаmo kаdа im neko pjevа, ondа se rаstаjemo. To nije košаrkа.

Ovo je izjava Pešića nakon utakmice s Olimpijom. Danas će Zvezda biti bez kapetana i centra Mile Ilića koji je ozlijeđen.

"Imamo dosta problema sa povredama. Branko Lazić je povrijedio koljeno, a on je dečko koji apsolutno prihvaća naš novi koncept. Također, neće nam igrati ni Mile Ilić. Povrede nas malo sputavaju. Ne možemo računati ni na Radivojevića zbog čega smo angažirali Popovića, koji je morao odmah dobiti značajniju minutažu iako još nije u potpunosti ušao u sistem. Međutim, nadamo se da će biti sve bolje i bolje. On je iskusan igrač i vrijedan momak i svojim odnosom nam je pokazao da će nam biti od velike pomoći."

Cedevita je pobijedila Zlatorog s pola snage, na poluvremenu su imali 13 razlike, a u drugom poluvremenu su vodili i 20 razlike da bi se opustili u zadnjoj četvrtini i Zlatorog je smanjio razliku.
"Ja nisam zadovoljan s kompletnom utakmicom. Mislim da nismo imali dovoljno respekta prema protivniku i to me najviše brine. Ne dozvoljavam svojim igračima da biraju utakmice i da igraju s pola energije. U prvom poluvremenu zabili smo 52 poena, ali nismo igrali obranu, a u drugom smo protivniku dozvolili da se vrati na devet poena zaostatka nakon što smo otišli na 20 razlike. Prave ekipe to ne dopuštaju. Ova utakmica donijela nam je dva boda, no to je trebalo biti puno bolje od onog što smo večeras prikazali."

Ovo je jako dobra izjava Anzulovića nakon utakmice sa Zlatorogom jer ekipa ne smije birati utakmice koje će igrati s pola snage. Ova ekipa Cedevite mora svaku utakmicu igrati s punim angažmanom. Uoči utakmice sa Zvezdom kod Cedevite nema problema s ozljedama.

"Oni rijetko pred svojim navijačima gube dvije za redom, ali to nas ne opterećuje i probat ćemo doći do vrijednih bodova. Trebamo produžiti kontinuitet što zadnje dvije utakmice nismo imali jer nakon odličnih dijelova znali smo padati. Ekipa je, a to mi zadnji treninzi potvrđuju, da odigramo jednu dobru utakmicu. Mi moramo kontrolirati utakmicu, ne dopustiti pad na Zvezdinu agresivnost a riječ je o jednoj od najagresivnijih sastava lige. Uz našu pamet i kvalitetu pokušat ćemo držati naš tempo i voditi igru što više možemo."

BetPlace.net preporučuje:

Cedevita je kvalitetnija ekipa te iskusnija i bolje posložena. Zvezda je ekipa u formiranju i nastajanju i od njih je nerealno očekivati neke rezultate ove godine, a naročito u ovom djelu sezone. Imaju problema s ozljedama, neće biti iskusnog Ilića, Nedović isto ima problema s ozljedama što je i razlog njegovih loših igara na početku sezone. Popović je tek došao i očito je da nije fizički spreman. Cedevita je najslabija pod košem, ali u ovoj utakmici to neće biti problem jer Zvezda je bez svog startnog centra, a i Zvezdini centri nisu kvaliteta od koje bi Cedevita trebala strahovati. Zvezda ovu utakmicu može dobiti jedino u nekom ludom šuterskom danu s velikim postotkom šuta. Cedevita s pravom obranom koju oni mogu odigrati te kontroliranim tempom mora protiv ovakve Zvezde pobijediti. Kvaliteta, iskustvo, igrački roster je na njihovoj strani, a koeficijent na pobjedu Cedevite se plaća jako dobro.


>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više