WIMBLEDON

Kyrgios: Čudno, Đoković kao da nije napravio ništa nevjerojatno

Foto: EPA

NICK KYRGIOS je nakon poraza u finalu Wimbledona na konferenciji za medije pohvalio Novaka Đokovića, protivnika i osvajača trećeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira. Srpski tenisač od australskog je bio bolji 3:1 u setovima.

"Razočaran sam, osjećao sam kao da sam mogao do trofeja. Odigrao sam pakleni prvi set. No on je bio pribran. Čudno, kao da nije napravio ništa nevjerojatno. U bitnim trenucima nije zadrhtao. To je njegova najveća snaga. Kapa dolje za njega", rekao je Kyrgios, koji je Đokovića pobijedio u prva dva međusobna meča.

"Ovdje se igra na tri dobivena seta, a naša dva prethodna meča bila su na dva. Očito je osjećao pritisak kada sam osvojio prvi set, ali kada se igra na tri, imate priliku disati. Iako protiv igrača poput Novaka, Nadala ili Federera osvojite prvi set, osjećate kao da se morate popeti na Mount Everest da biste završili posao", izjavio je Australac pa nastavio:

"Rekao sam sucu da mi se obraća i da je pijana"

"Mogao sam bolje odigrati tie-break četvrtog seta i odvesti meč u peti, tada je sve moguće. Pred kraj sam se fizički bolje osjećao. Ali on je tako smiren, ne možete ga uzdrmati. Nevjerojatno je servirao, iako sam se trudio biti agresivan na njegovom drugom servisu."

Kyrgios je tijekom meča raspravljao sa sucem zbog žene u publici za koju je rekao da je popila "700 pića". "Nisam zbog nje izgubio gem. Igrao sam na Wimbledonu protiv vjerojatno najvećeg svih vremena. Pričala mi je između prvog i drugog servisa. Mislim, bilo je noći kada sam ja izlazio, a znam da ih je ona imala baš puno. Rekao sam sucu da mi se obraća i da je pijana. Trebali su joj dati vode i odvesti je van", smatra Kyrgios.

"Novak je bio iznenađen kada sam se zauzeo za njega"

"Novak i ja smo zapravo često trenirali zajedno, u Rimu i Torinu. Onda smo se malo posvađali, no kao tenisača sam ga uvijek poštovao. Bio je iznenađen kada sam se zauzeo za njega. Išao sam protiv svoje nacije i govorio o tome."

 

Pročitajte više