LA Clippersi napokon pobijedili, Utah doživjela prvi poraz

ŠEST utakmica trajala je agonija Los Angeles Clippersa. Mnogo novih igrača dugo je tražilo kemiju u momčadi i čini se napokon je našla protiv Dallas Mavericksa protiv kojih su upisali prvu pobjedu u sezoni (103:92).

Taktika u kojoj su pustili Dirka Nowitzkog da se raspuca, a brigu vodili oko ostalih igrača, isplatila se drugoj momčadi iz Los Angelesa. Nijemac je bio na visini zadatka i sve je u njegovoj igri (osim šuta za tricu 1/7) bilo na razini očekivanog. Vukao je svoju momčad s 33 poena i sedam skokova, te djelovao nezaustavljivo za sastav Clippersa. Ali, kada se zna da je kombinacija Terry-Green zajedno potrošila 27 lopti od kojih je samo osam pronašlo put kroz obruč jasno je gdje su Mavsi izgubili utakmicu.

Baron Davis diktirao je tempo s 22 koša i deset asistencija, još su petorica košarkaša domaće momčadi upisala dvoznamenkast broj poena, a Marcus Camby ostao na korak do “double-double” učinka (9 poena, 14 skokova). Opasnost je prijetila s previše strana da bi Dallas došao do polovičnog učinka na početku sezone. Trenutačno imaju dvije pobjede i četiri poraza.

Jazzeri klonuli prvi puta ove sezone na gostovanju kod Knicksa

Nakon pet uvodnih pobjeda u sezoni, košarkaši Utah Jazza pretrpjeli su prvi poraz u ovosezonskom izdanju NBA lige. Bolja od njih u Madison Square Gardenu bila je momčad New York Knicksa 107-99.

Dva iznimno raspoložena igrača bila su dovoljna Knicksima da nadigraju momčad iz Salt Lake Cityja.

Jamal Crawford prijetio je izvana (trice 5/7) i postigao 32 poena, a Zach Randolph pokazao snagu u reketu s 25 koševa i 14 skokova, što je bilo previše za Carlosa Boozera (19 poena, 17 skokova) i “džezersko” društvo koje je, zbog ozljede gležnja lijeve noge, još od početka sezone lišeno pomoći svog prvog razigravača, sjajnog Derona Williamsa.

NBA liga:

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 103:92 (B. Davis 22p, 10a, Thornton 17p / Nowitzki 33p, 7s, Green 13p, 12s)

New York Knicks - Utah Jazz 107:99 (Crawford 32p, 4a, Randolph 25p, 14s / Boozer 19p, 17s, Kirilenko 18p)

Charlotte Bobcats - Toronto Raptors 79:89 (Augustin 14p, Felton 12p, 6a / Bosh 30p, 15s, Bargnani 18p, 5s) 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više