Lakić za Index: Očekivao sam poziv, neću sada poletjeti u oblake

UZ takvu formu, bilo je samo pitanje trenutka kad će doći reprezentativni poziv - Srđan Lakić zaslužio ga je mjesec dana nakon ulaska u 28. godinu života. Za reprezentaciju nikad nije kasno...

"Drago mi je, naravno, ali nisam iznenađen. Igrao sam vrlo dobro u posljednje vrijeme i moram priznati da sam očekivao izbornikov poziv", rekao je u razgovoru nekadašnji junior Hajduka kojeg je put preko Kamen Ingrada odveo u Bundesligu.

Ni s kim iz generacije svojih juniora rođene 1983. Splićani nisu potpisali ugovor, a Lakić je od svih tih nesuđenih prvotimaca najviše napravio. Poslije epizoda u dubrovačkom GOŠK-u i Hrvatskom dragovoljcu postao je junak Velike - u prvoj i jedinoj sezoni u Kamen Ingradu bio je najbolji strijelac kluba.

"Nije važno hoću li igrati protiv Malte"

Uslijedio je transfer u Herthu, odakle nakon ne pretjerano uspješne avanture odlazi na posudbu u Heracles. Upravo su mu dobre igre u Nizozemskoj priskrbile angažman u Kaiserslauternu, koji njegovi golovi danas drže iznad opasne zone (zabio ih je šest, od 13 ukupno). Dodao je još jedan i u Kupu...

"Je, stvarno dobro igram, sve bolje rekao bih. Lijep je osjećaj dobiti poziv u reprezentaciju, ali znam da ne smijem sad poletjeti."

Izbornik Bilić za akciju Malta pozvao je čak šestoricu napadača. Možda će ipak morati pričekati na prve minute u nacionalnom dresu?

"To je sad zaista manje bitno - tko će igrati, a tko sjediti na klupi. Važno je samo da uzmemo tri boda, svejedno na koji način i tko će zabiti. Ipak, čekaju me sad dvije utakmice s Kaiserslauternom, dat ću tu sve od sebe, a onda jedva čekam okupljanje u Zagrebu", rekao nam je Lakić.

Pročitajte više