EUROPSKE LIGE

Legenda o Mourinhovom problemu od 60 milijuna eura: "Šeta po terenu kao starac"

Foto: Getty Images

TANGUY NDOMBELE najskuplje je pojačanje u povijesti Tottenhama, aktualni europski viceprvaci platili su ga Lyonu 60 milijuna eura prošloga ljeta.

Veznjak izuzetnih fizičkih mogućnosti i kvalitetne tehnike trebao je odmah zauzeti ključnu poziciju u tadašnjem sastavu Mauricija Pochettina koji ga je i doveo.

Odlaskom Argentinca s klupe Spursa Ndombele je pao u ruke Josea Mourinha i zasad ta suradnja ne funkcionira jer Francuz nije na nivou.

Carragher: Šeta po terenu kao starac

Koliko? Najbolje je objasnio legendarni Jamie Carragher, nekadašnji defenzivac Liverpoola i Engleske, a danas jedan od najboljih engleskih analitičara.

"Postoji razlika između velikog igrača i velikog talenta. Ndombele djeluje kao YouTube nogometaš. Samo kada nekog vidite na treninzima svaki dan znate kakav je uistinu igrač. Siguran sam da bi sve impresionirao da je na YouTubeu, ali kada ga gledate ovako vidite da to nije dovoljno za novac koji je Tottenham platio za njega. Djeluje da samo hoda po terenu dok lopta ne dođe do njega, a čini se da voli govoriti ljudima što da rade. Pogledajte ga, djeluje mi poput klinaca koji igraju ispred škole, ali samo kada im lopta dođe u noge. Šeta po terenu kao starac."

Mourinho: Ne mogu mu davati toliko šansi

Ndombelea je javno prozvao i Mourinho, rekavši kako 23-godišnjak jednostavno ne daje koliko bi trebao.

"Ne želim ponovno isto pitanje o ovoj priči. Neću pobjeći, a da ne kažem da je Tanguy (Ndombele op.a.) dobio dovoljno vremena da dokaže da može igrati na visokoj razini. Jasno mi je da je Premiership težak i da igračima treba dosta vremena da se prilagode, ali igrač s njegovim potencijalom nam je već trebao dati puno više nego što je dao. Kad vidite kako Lo Celso i Lucas igraju svaku minutu utakmice, onda očekujete da i ostali budu takvi."

Ndombele je za Tottenham dosad odigrao 1383 minute u 27 utakmica, zabio je dva gola i četiri puta asistirao.

U međuvremenu, Spursi su otputovali u Njemačku na uzvrat osmine finala Lige prvaka kod RB Leipziga. Prvu su utakmicu dobili Nijemci 1:0 u Londonu, uzvrat se igra večeras od 21 sat.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više