Legenda Omonije: Dinamo je dobar, ali nije div. Kod nas su padali i velikani

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO je sinoć na Maksimiru s 2:0 pobijedio ciparsku Omoniju u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka.

Ciprani su u prvih 45 minuta bili ozbiljan rival, no Modri su u nastavku strpljivom i pametnom igrom došli do velike pobjede i blizu su plasmana dalje.

Ipak, u uzvratu u Nikoziji neće im biti lako. Paklena vrućina, glasni navijači i nabrijan rival. S tim se slaže i legenda Omonije Panikos Xiouroupas.

‘’Nisam vidio neke značajne razlike na terenu. Pad koncentracije, trenutak slabije igre i umor donijeli su ovaj rezultat. Međutim, to se može poništiti. Dinamo ima prednost, ali ranije smo vidjeli kako su velikani padali u Nikoziji pred navijačima Omonije. Dakle, mislim da možemo preokrenuti rezultat, jer Dinamo je dobra momčad, ali nije div’’, rekao je Xiouroupas za ciparske medije pa je dodao:

‘’Imamo posla s momčadi koja svake godine igra u skupinama Lige prvaka ili Europa lige, s momčadi koja ima šest, sedam reprezentativaca, s klubom koji ima milijune. Tako da nemamo posla s nekom nepoznatom, nasumičnom momčadi. Međutim, kao što smo vidjeli jučer na Maksimiru, na travnjaku nema velikih razlika. Zbog toga vjerujem da Omonia može proći u treće pretkolo Lige prvaka.’’

Pročitajte više