Legenda tenisa: Đoković je u kategoriji Michaela Jordana i Muhammada Alija

Foto: EPA-EFE / Getty Images / Guliver Image

NOVAK ĐOKOVIĆ oduševljava teniski svijet svojim mečevima posljednjih mjeseci. Nakon osvojenog Wimbledona i jedinog Masters turnira koji mu je nedostajao Cincinnatija, sve je okrunio vrhunskom predstavom na US Openu, gdje se uz dva izgubljena seta prošetao do naslova.

Oduševljen je i Mats Wilander, bivši svjetski broj 1 i osvajač 7 grand slam naslova. Posljednjih godina radi kao sukomentator na Eurosportu. Inače je poznat kao Đokovićev kritičar, ali sada ga je uvrstio u neke od najboljih sportaša u povijesti. Usporedio ga je s najvećim boksačem i košarkašem svih vremena.

"Stavio bih ga u kategoriju Michaela Jordana i Muhammada Alija. Uvrstio bih još Usaina Bolta ovdje. Novak je najbolji sportaš kojeg je tenis vidio. Možda se ovdje radi i o najvećem mogućem nivou tenisa. Je li bolji od Federera i Nadala? Vjerojatno. Nitko mu ništa ne može. Nevjerojatno je kako ovu kompliciranu igru svede na jednostavne trikove, bez velikih rizika", rekao je Wilander. 

Ovakvi rezultati pogotovo su impresivni nakon hvatanja forme ranije ove sezone kada se tek bio vraćao nakon ozljede lakta. Kritičari su požurili i najavili Đokovićev kraj, ali izgleda da je srpski tenisač vrlo blizu forme koju je pokazivao 2015. kada je uzeo tri grand slama te igrao finale Roland Garrosa.

Pročitajte više