Legendarni Hagi poručio Mutuu: Što prije zaboravi promašeni penal

RUMUNJSKI mediji ne znaju što bi s Adrianom Mutuom. Malo ga proklinju zbog promašenog penala, malo slave njegov nogometni genij, jasno demonstriran kod vodećeg gola.

Mutu, koji je Talijanima zabio fenomenalan gol u 55.minuti sjajno percipiravši Zambrottino vraćanje lopte Buffonu, ispričao se rumunjskom narodu na promašenom penalu, koji mu je sjajni talijanski golman obranio u 82. minuti.

"Ispričavam se na promašenom penalu i obećavam da ću ga nadomjestiti igrom protiv Nizozemske",  najavio je 28-godišnji nogometaš.

Kako tretirati dosadašnjeg nogometaša Fiorentine zato zna Gheorghe Hagi, vjerojatno najbolji rumunjski nogometaš svih vremena.

Hagi: Igramo sve bolje i nadomak smo velikog uspjeha

"Mutu mora zaboraviti promašeni 11-erac što je prije moguće",  istaknuo je Hagi.

"Moramo ga, svi skupa, ohrabriti. Najbolji svjetski nogometaši promašivali su u svojim karijerama ključne 11-erce. Siguran sam da će Mutu protiv Nizozemske odigrati svoju najbolju utakmicu dosad na Euru."

"Rumunjska igra sve bolje i sada smo nadomak nevjerojatnog uspjeha: plasmana u četvrtfinale iz skupine smrti. To je fantastično postignuće!", objasnio je Hagi.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više