Lehmann: Njemačka će s Neuerom na golu teško do naslova svjetskog prvaka



"Vratio bih se u reprezentaciju samo uz jamstvo da ću biti prvi golman", izjavio je njemačkim novinarima u srijedu nakon treninga Stuttgarta Jens Lehmann.

"Ne želim ići na Svjetsko prvenstvo grijati klupu dvama golmanima koji ove sezone nisu pokazali konstantnost poput mene", rekao je golman na odlasku, misleći na Schalkeova Manuela Neuera i Werderova Tima Wiesea, s kojim se osobito ne voli.

"Ako bih se pristao vratiti, učinio bih to samo kada bi mi se jamčila pozicija prvog vratara", dodao je Lehmann potvrdivši tako raniju izjavu Franza Beckenbauera, koji je jasno kazao da Lehmann dolazi u obzir samo kao prvi vratar.

U subotu Lehmann kod Hoffenheima, u prvenstvenom dvoboju posljednjega, 34. kola Bundeslige, igra svoju posljednju natjecateljsku klupsku utakmicu. S njemačkom je TV kućom Sky već potpisao ugovor da će tijekom SP-a raditi kao TV komentator i njegovo je uključivanje prilično teško očekivati.

Njemački je dnevnik Bild u srijedu objavio da je njemački izbornik Joachim Löw već odlučio povesti u Južnu Afriku Bayernova pouzdanog 35-godišnjeg vratara Hans-Jörga Butta, koji navodno nije tražio nikakve uvjete.

Sve je počelo nakon što je trenutačno prvi golman reprezentacije, Bayerov Rene Adler, objavio da mora na operaciju zbog puknuća rebrene kosti te da neće moći nastupiti u JAR-u.

Lehmann je za Bild također objasnio što se od Njemačke, s obzirom na novonastali golmanski problem, može očekivati u JAR-u.

"Ja ne znam kakvi su ciljevi postavljeni. Ako je postavljeni cilj naslov svjetskih prvaka, s Manuelom Neuerom na vratima to će biti teško izvedivo", rekao je Lehmann, prvi golman Njemačke sa SP-a u Njemačkoj prije četiri te na Euru u Švicarskoj i Austriji prije dvije godine, pojasnivši:

"Ne govorim ja protiv njegova talenta. Meni se on izrazito sviđa i mislim da je golemi potencijal. Postat će vrlo dobar vratar. Ipak, u posljednje je vrijeme napravio jako puno pogrešaka."

Pročitajte više