LIGE PETICE

LEICESTER - ARSENAL 2:0 Vardy srušio Arsenal za drugo mjesto. Emery pred otkazom

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEICESTER je srušio Arsenal 2:0 u 12. kolu Premiershipa i stigao do drugog mjesta. 

Inicijativu i puno bolju igru Leicester je okrunio u 68. minuti, kad je sjajni napadač Jamie Vardy poslao loptu u mrežu za 1:0. Konačnih 2:0 postavio je James Maddison u 75. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora, a u ulozi dodavača bio je junak Vardy. Inače prvi strijelac lige s 11 golova ispred Abrahama iz Chelseaja (10). 

Također, da je Vardy u fantastičnoj formi svjedoči podatak da je u posljednjih pet utakmica zabio čak sedam golova.

S druge strane, Arsenal je u teškoj situaciji jer su mu sada pozicije za Ligu prvaka daleko na devet bodova, a trener Unai Emery je pred otkazom.

Embed from Getty Images

Leicester je s 26 bodova na drugom mjestu, koliko ima i trećeplasirani Chelsea. Pet bodova ispred njih je Liverpool uoči nedjeljnog derbija protiv Manchester Cityja na Anfieldu (17.30).

U prvoj utakmici subotnjeg programa Chelsea je na Stamford Bridgeu svladao Crystal Palace s 2:0, a zapaženu je ulogu imao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad.

Sheffield United je kao gost zaustavio Tottenham 1:1, a utakmicu je obilježila sporna odluka VAR-a. Tottenham je poveo u 58. minuti pogotkom Sona, a samo dvije minute potom gosti su izjednačili kad je loptu u mrežu poslao McGoldrick. No, VAR je poništio gol jer je asistent Enda Steven bio u milimetarskom zaleđu. 

Međutim, u 78. minuti gosti su još jednom poslali loptu u mrežu. Strijelac je bio George Baldock, ali je i tu situaciju provjeravao VAR pa su trener i igrači Sheffielda još jednom prolazili agoniju sve dok se na velikom ekranu nije pojavila obavijest da je pogodak priznat.

Sheffield je osvojenim bodom privremeno zasjeo na peto mjesto sa 17 bodova, dok je aktualni europski doprvak na 12. mjestu s 14 bodova.

Everton je ostvario važnu pobjedu na gostovanju kod Southamptona (2:1) i tako pobjegao iz opasne zone. Preokretom je do trijumfa pred svojim navijačima došao Newcastle koji je svladao Bournemouth 2:1. Burnley se domaćom pobjedom 3:0 protiv West Hama probio na 9. mjesto s 15 bodova.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više