Leicesterov predsjednik navijače počastio pivom i pitom, a igrače s 65 milijuna kuna i ovih 19 ljepotana

Foto: Twitter

VICHAI SRIVADDHANAPRABHA, vlasnik Leicester Cityja, težak 2 milijarde funti i četvrti najbogatiji Tajlanđanin, tisućti dio svog imetka odlučio je izdvojiti na poklone nogometašima njegovog kluba zato što su senzacionalno osvojili Premier League. 

Ali, igračke za igrače njegove igračke nisu bilo kakve, radi se o 19 raskošnih jurilica BMW serije i8, od kojih svaka vrijedi 100 tisuća funti, što je savršena motivacija igračima pred sutrašnju utakmicu Superkupa protiv Manchester Uniteda na Wembleyu.
 
Hibridni sportski automobili, koji postižu brzinu od 260 kilometara na sat, naručeni naravno u Leicester plavoj boji i postrojeni ispred stadiona prvaka Engleske, pružali su krasnu scenu čak i onima koji nisu nabrijani na nabrijane aute.

Ali, skupocijeni plavi bolidi samo su djelić, odnosno šlag na tortu bogatog nagradnog fonda igračima Leicestera za osvojeni naslov, jer momčad i treneri podijelit će čak 6.5 milijuna funti u kešu.
 
Srivaddhanaprabha je široke ruka prema svojim nogometaškim zaposlenicima, ali udijeli nešto i navijačima Leicestera: u proljeće 2014. na slavlju ulaska u Premier League, svakom na stadionu dao bocu piva, naravno tajlandskog, dok je na utakmici sa Southamptonom prošle sezone, rođendan obilježio tako što je svakog navijača njegovog kluba počastio s pintom piva i pitom.
 
Iako je trener Caludio Ranieri u lovu na titulu koristio 23 igrača, automobile će dobiti njih 19. Osim Joea Dodooa (prešao u Rangers), Andreja Kramarića (Hoffenheim) i Yohana Benalouanea (na posudbi u Fiorentini), koji nisu nagrađeni jurilicama jer su u proteklom prvenstvu sakupili skromnu minutažu kao zamjene, bez BMW-a je ostao i ključni član šampionske momčadi N'Golo Kante, koji je tako "kažnjen" za prelazak u Chelsea, što su navijači  ovako šaljivo prokomentirali:

Pročitajte više