Leko: Iznenađen sam mladim igračima

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

TRENER Hajduka Ivan Leko dao je izjavu nakon 3:2 pobjede njegove momčadi nad mađarskim prvoligašem MOL Fehervarom u prijateljskoj utakmici. Dva gola zabio je kapetan Marko Livaja, a jedan Emir Sahiti. "Vidio sam dosta dobrih stvari, ali i stvari koje moraju biti bolje. Fokus je na fizici, tempu, ritmu. Bio je plan svakome dati po 60 minuta kako bismo vidjeli u kakvom je tko ritmu. Dosta dobro i zanimljivo. Ima puno stvari koje moraju i bit će bolje", rekao je Leko za Hajduk Digital.

"Rekao sam momcima od prvog dana da je velika laž kako svi kreću od nule kada dođe novi trener. Svatko ima status, ali to ne znači da se time nekome nešto garantira. Svima ćemo otvoriti vrata. Vrlo jednostavno, igrat će onaj tko bude najbolji na treninzima i utakmicama. Vjerujemo da trebamo imati 16-17 prvih izbora, da je između njih konkurencija i da možemo odabrati", dodao je trener Hajduka.

Podsjetimo, Hajduk je s Lekom na klupi ranije tijekom priprema pobijedio Radomlje 3:1. "Jako sam zadovoljan atmosferom, govorom tijela igrača. Mogli smo izabrati lakši put, nasloniti se na stvari koje su bile dobre, ali želiš ono u što vjeruješ. Vjerujem u tempo, agresiju, kolektivni nogomet.

To je teže postići, ali dobrim radom i vjerom mislim da ćemo doći tamo gdje trebamo. Imamo još par dana treninga i dvije utakmice. Nedostaje nam četiri-pet igrača, želimo ih što prije dovesti jer nam je otišlo dosta igrača. Dali smo na pripremama priliku mladima. Mora doći ekstra kvaliteta, nadam se što prije, kako bismo već od prvog kola mogli jurišati od prve do zadnje minute", izjavio je Leko.

"Vidjeli smo tri-četiri mlada igrača koja mogu konkurirati"

Kaže kako je "ugodno iznenađen" mladim igračima. "Po prvim danima vidjeli smo tri-četiri mlada koja mogu konkurirati, biti među 22 igrača. Moraju shvatiti da je juniorski nogomet završen. Čeka ih težak rad, moraju uzeti priliku, sve je na njima. Ako pokažu da su bolji, dao Bog da igraju njih dvojica-trojica na proljeće", poručio je Leko. 

Hajduk se s 35 bodova, šest manje od vodećeg Dinama, nalazi na drugom mjestu SuperSport HNL-a. Hrvatsko prvenstvo nastavlja se za desetak dana. Splitski klub će 22. siječnja u 18. kolu na Poljudu dočekati Šibenik.

Pročitajte više