francuska - hrvatska 0:1

L'Equipe: Mbappe 3, Benzema 3, Brozović 5, Stanišić 5, Šutalo 7

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija je sinoć na Stade de Franceu u 4. kolu Lige nacija pobijedila Francusku 1:0 golom Luke Modrića iz penala u 5. minuti. Bila je to prva pobjeda Hrvatske protiv Francuske u povijesti i pobjeda s kojom je Hrvatska ostala u igri za plasman na Final Four ovog natjecanja.

L'Equipe oštro napao reprezentaciju

Momčad Zlatka Dalića odigrala je jako dobru utakmicu, odlično je zatvorila glavne francuske zvijezde, imala je na kraju i malo sreće i potpuno zasluženo je došla do bodova protiv svjetskih prvaka. Francuski mediji oštro su kritizirali Didiera Deschampsa i njegovu momčad, a najglasniji u kritikama bio je L'Equipe. Najčitaniji francuski sportski list na naslovnici je objavio veliki naslov koji bi u slobodnom prijevodu značio "Splačina od nogometa".

"Bez energije i bez ideje Francuska je potpuno promašila zadnji veliki ciklus prije Svjetskog prvenstva. Šanse za Final Four ovog natjecanja više nema i Didier Deschamps je u velikim problemima", piše L'Equipe.

Mbappe i Benzema dobili ocjene 3

Taj list poslovično je strog kad su ocjene igrača u pitanju, a u porazu od Hrvatske samo su Presnel Kimpembe i golman Mike Maignan dobili prolaznu ocjenu 6. Kylian Mbappe i Karim Benzema dobili su jako lošu ocjenu 3, kao i Jules Kounde te izbornik Didier Deschamps.

S druge strane, najbolje su u hrvatskoj momčadi ocijenjeni Ivica Ivušić i Josip Šutalo, koji su dobili ocjenu sedam. Martin Erlić dobio je šesticu, a L'Equipe je neprolaznom peticom ocijenio Josipa Stanišića i Josipa Juranovića.

Marcelo Brozović dobio je također neprolaznu ocjenu, a najslabije je u hrvatskoj reprezentaciji ocijenjen Mario Pašalić, koji je dobio četvorku. Izbornik Zlatko Dalić dobio je sedmicu, a sucu utakmice L'Equipe je dao neprolaznu ocjenu 5.

Pročitajte više