L´Equipe piše reportažu o fascinantnom uspjehu hrvatskog tenisa

REPORTERI eminentnog francuskog sportskog lista L´Equipe protekli tjedan proveli su većinom u zagrebačkom Domu sportova, gdje su intenzivno pratili razvoj događaja na ATP turniru PBZ Zagreb Indoors.

No, osim što su izvještavali francusku javnost o ne baš pretjerano dobrim predstavama Arnauda Clementa i Richarda Gasqueta, novinari L´Equipea prikupljali su materijale za reportažu posvećenu uspjehu hrvatskog tenisa, koja bi se vrlo brzo trebala naći na stranicama uvaženog lista.

S francuskim novinarom porazgovarala je i Indexova ekipa, ustvrdivši kako takav njihov potez zaslužuje barem malo prostora i na našim stranicama.

"Vaš tenis, zahvaljujući ponajviše Ivanu Ljubičiću, ali i Goranu Ivaniševiću, čije ime izaziva respekt u bilo kojem dijelu svijeta, u proteklih godinu dana dosegnuo je sam vrh. Davis Cup priča fascinira mnoge, a za ovako malu zemlju to je golem uspjeh. Imate svako pravo biti ponosni. O Zagrebu mogu reći sve najbolje, kao i o organizaciji cijelog turnira. Nadam se da ću doći i sljedeće godine." - kazao nam je francuski novinar.

Osim L´Equipea, zagrebački ATP popratila je većina stranih agencija, od kojih najopširnije britanski mediji, a zahvaljujući Koubeku, barem prema riječima direktora Branka Horvata, dobili smo stranicu i austrijskim novinama.

Snimku finala kasno sinoć prikazao je na svom prvom programu Eurosport, dok je po jedan meč svakog dana, počevši od utorka, išao na Eurosportovom drugom programu.

"Jedino je naša publika razmažena i puca samo na vrhunske stvari. Protekla dva dana dvorana je bila ispunjena, a za podatke o gledanosti morat ćete se obratiti nekome sa HTV-a." - prokomentirao je Horvat.

D.R.

Pročitajte više