LIGE PETICE

L'Equipe uvrstio Ćaleta-Cara u idealnu momčad kola

Foto: Getty Images / Guliver Image

DUJU ĆALETA-CARA ugledni L'Equipe je odabrao u idealnu momčad 13. kola francuskog prvenstva. Veliko je to priznanje za 23-godišnjeg Šibenčanina, što je sjajna vijest za hrvatsku reprezentaciju uoči odlučujuće utakmice protiv Slovačke u kvalifikacijama za Euro. Također, u idealnom timu Premiershipa završili su Dejan Lovren i Mateo Kovačić. 

Hrvatski reprezentativac odlično je odigrao u pobjedi svog Olympique Marseillea nad Lyonom (2:1) na Velodromeu. Njegova momčad slavila je golovima Dmitrija Payeta, a Ćaleta-Car sjajno je držao obranu, posebno nakon crvenog kartona njegovog partnera Alvara Gonzalesa u 64. minuti.  

Bivši igrač Šibenika i Salzburga ocijenjen je šesticom u utakmici u kojoj je Marseille proslavio 120 godina postojanja. S njim je u posljednjoj liniji bio Congre iz Montpelliera. Ćaleta-Car ove je sezone standardan u ekipi Andréa Villas-Boasa. Do sada je odigrao 12 utakmica (ukupno 893 minute), a zabio je i jedan gol u remiju protiv Rennesa (1:1).

IDEALNA MOMČAD 13. KOLA: Oukidja (Metz) - Atal (Nice), Congre (Montpellier), Ćaleta-Car (Marseille), Trauco (Saint-Etienne) - Golovin (Monaco), Lienard (Strasbourg), Payet (Marseille) - Delort (Montpellier), Bouanga (Saint-Etienne), Ajorque (Strasbourg).  

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više