Lewandowski hat-trickom donio pobjedu i preokret Barceloni protiv Valencije

Foto: EPA

ZA KRAJ dana vidjeli smo šest golova u La Ligi. Nogometaši Barcelone vratili su se na drugo mjesto ljestvice španjolskog prvenstva 4:2 domaćom pobjedom protiv Valencije u posljednjem dvoboju 33. kola. Bio je to dvoboj pun preokreta, Fermin Lopez (22) je udarcem glavom doveo Barcelonu u vodstvo, ali onda je Ter Stegen grubo pogriješio i omogućio Hugu Duru (27) gol za poravnanje.

Deset minuta potom Valencia je povela iz kaznenog udarca kojega je skrivio Ronald Araujo, a realizirao Pepelu (38-11m), ali u sudačkoj nadoknadi isključen je gostujući vratar Mamardašvili, a domaći su to znali iskoristiti u nastavku. Poljski centarfor Robert Lewandowski (49, 82, 90+3) dva je puta iz velike gužve u petercu uspio glavom proslijediti loptu u mrežu za 3:2, a onda je u sudačkoj nadoknadi iz slobodnog udarca s 20:ak metara kompletirao "hat-trick".

Druga Barcelona sada ima 73 boda, dva više od treće Girone, ali i 11 manje od vodećeg madridskog Reala koji je praktički osigurao naslov prvaka. Valencia je osma sa 47 bodova.

 

Pročitajte više