Liga prvaka: Montpellier prejak za Zagreb

RUKOMETAŠI francuskog Montpelliera u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedili su Zagreb 34:25 (17:13). Budući da je prvi susret u Zagrebu završio neodlučeno 28:28, Francuzi su se plasirali u polufinale.

MONTPELLIER: Omeyer, Martini, Kabengele 2, Karabatić 4, Anquetil 3, Puigsegur 3, Stefanović 4, Golić, Guigou 3, Burdet 6, Sioud 6, Scaccianoce 1, Bojinović 2.

ZAGREB: Matošević, Kelentrić, Stoilov, Sulić 2, Maglajlija 1, Nat 5 (3), Lacković 5, Špoljarić 2, Šprem 3, Z. Horvat 1, H. Horvat 1, Remeta 1, Angelovski 2, Markovski 2.

SEDMERCI: Montpellier 0-0, Zagreb 3-4

ISKLJUČENJA: Montpellier 10 minuta, Zagreb 10 minuta.

Od samog početka utakmice ´voda je išla na mlin´ Francuza, koji su vrlo brzo došli do tri pogotka viška i tijekom cijelog poluvremena uspjeli su održati solidno vodstvo, koje je najviše bilo u 23. minuti (14-9).

Gotovo jedino dobro razdoblje u Zagrebovoj igri bilo je početnih četiri minute drugog poluvremena, kada su se primakli na gol minusa (16-17). No, Francuzi su se brzo pribrali i za par minuta ponovno su bili na četiri pogotka viška.

Budući da se prednost domaćina nije smanjivala, trener Zagrepčana na polovici drugog dijela odlučio se za riskantnu obranu 4-2, koja ih je vratila iz mrtvih protiv Kiela. No, ovaj puta nije bilo sreće.

Montpellier je bio neumoljiv i deset minuta prije kraja imali su šest golova prednosti (27-21). Tada su se raspali svi konci u Zagrebovoj igri i samo je bilo pitanje s koliko će razlike domaćini dobiti utakmicu.

Pročitajte više