Liga prvaka

Liga prvaka: Pet Hrvata kreće u početnim postavama, trojica na klupi

Foto: EPA

DRUGO kolo Lige prvaka danas otvaraju skupine od A do D. Dan bez izraženih derbija otvorit će u skupini A od 18:55 ruski Lokomotiv Moskva predvođen hrvatskim braničem Vedranom Ćorlukom protiv aktualnog europskog prvaka Bayerna iz Münchena.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Bayern je u prvom kolu na domaćem terenu uvjerljivo svladao Atletico iz Madrida (4:0), dok je Lokomotiv izvukao važan bod na gostovanju kod Red Bulla u Salzburgu (2:2). Atletico će priliku za prve bodove u skupini tražiti protiv Austrijanaca na Wandi Metropolitano od 21 sat.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Realu bi gubitak bodova kod Borussije (M) bio ravan katastrofi

Iako nisu derbiji, vrlo važni susreti igraju se u skupini B. Drugi susret dana koji se igra od 18:55 je onaj Šahtara i Intera na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Šahtar je u prvom kolu svladao Real iz Madrida rezultatom 2:3 bez čak osam igrača zaraženih koronavirusom, dok je Inter doma jedva iščupao bod u sudačkoj nadoknadi protiv Borussije Mönchengladbach (2:2).

Oba gola za Talijane u tom je susretu zabio Romelu Lukaku. Borussia (M) će od 21 sat ugostiti Real koji je samopouzdan nakon pobjede u El Clasicu protiv Barcelone u subotu (1:3). Ipak, Madriđani će igrati s velikim oprezom jer bi im gubitak bodova u ovom susretu bio ravan katastrofi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liverpool čeka lagan posao protiv Danaca, Atalanta dočekuje Ajax

U skupini C obje su utakmice na rasporedu od 21 sat. Marseille će na Velodromeu dočekati Manchester City, dok će Porto biti domaćin Olympiacosu. Grci su u prvom kolu u sudačkoj nadoknadi bili bolji od Marseillea (1:0), dok je City preokrenuo deficit protiv Portugalaca na Etihadu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Bez osobitog podcjenjivanja, Liverpool bi na Anfieldu trebao imati lagan posao protiv danskog Midtjyllanda koji je u prvom kolu na domaćem terenu poražen od Atalante s 0:4. Momčad Gian Piera Gasperinija u Bergamu dočekuje Ajax u jednom od zanimljivijih susreta drugog kola. Ajax je u prvom kolu minimalno poražen od Liverpoola na Johan Cruijff Areni rezultatom 0:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U prvim postavama se od Hrvata prema SofaScoreu očekuju Vedran Ćorluka iz Lokomotiva, Marcelo Brozović iz Intera, Duje Ćaleta-Car iz Marseillea, Luka Modrić iz madridskog Reala i Mario Pašalić iz Atalante. Ivan Perišić, Ivo Grbić i Boško Šutalo bi kod Intera, Atletica i Atalante utakmice trebali započeti s klupe.

Pročitajte više