LIJEVI BEKOVI "SE POZVALI" ZA BARAŽ Lijepa asistencija Strinića i još ljepši gol Leovca

Screenshot

LIJEVI BOK tradicionalno je deficitarno mjesto reprezentacije Hrvatske još od umirovljenja Roberta Jarnija. Ali, pred odlučujuće susrete dodatnih kvalifikacija za SP, dvojac koji igra na tom mjestu preporučio se izborniku Zlatku Daliću sjajnim predstavama u klubovima.

Ivan Strinić (30) odigrao je cijelu utakmicu za Sampdoriju koja je u osmom kolu Serie A na svom terenu pobijedila Atalantu 3:1. Sampdoria je do četvrte pobjede u sezoni, kojom se približila vrhu, došla u drugom dijelu, nakon što je prvi završio vodstvom gostiju 1:0 zahvaljujuć Cristanteovom golu u 21. minuti. U 56. minuti izjednačio je Zapata, a tri minute kasnije Strinić dobro ulazi iz drugog plana po lijevoj strani te sjajno centrira za strijelca Caprarija i preokret domaćina na 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Linetty u 68. minuti. Striniću je to druga vrijedna asistencija za Sampdoriju, otkako je ljetos tamo došao iz Napolija za dva milijuna eura. Prije toga je namjestio gol za bod kod Torina.
Marin Leovac (29), prije dvije godine je za 1.5 milijuna eura iz Rijeke došao u PAOK, kojem je današnjom igrom i golom pomogao da se probije na prvo mjesto grčkog prvenstva nakon sedam kola. Leovac je sjajno zabio prvi gol njegove momčadi u pobjedi 4:0 protiv Lamije. Solunski klub tako se probio na prvo mjesto s 15 bodova, dva više od AEK-a, koji ima utakmicu manje. Leovac je inače nezamjenjiv u prvoj momčadi grčkog lidera. Od 11 prvenstvenih i europskih utakmica ove sezone, propustio je samo jednu. 

Pročitajte više