Video: Strava Dinamove obrane na Gerlandu: Lyon ih rutinirano ostavio na nuli

DINAMO je i dalje bez bodova u skupini Lige prvaka, u Lyonu je nakon kadetskih pogrešaka obrane i vrlo lošeg nogometa poražen 2:0.

U strijelce su se upisali Gomis i Kone, a na kraju, bio je to još i povoljan rezultat za modre koje je prvi strijelac francuskog prvenstva častio promašajima u prvom dijelu.

45 minuta Dinamo nije mogao doći do daha niti stvoriti poštenu priliku. Vidjeli smo sve ono što se od Lyona moglo i očekivati, pa stoga i ovaj glatki poraz Dinama još teže pada. Kruno Jurčić znao je da može očekivati silovit presing od prve sekunde, znao je da će Francuzi gađati prostor koji Ibanez ostavlja u obrani. Znao je i da Gomis ne smije ostati usamljen, ali sve to vidjeli smo već u prvih deset minuta. Dinamov trener odlučio je u srednji blok postaviti Pokrivača i Calella, a Beqiraj je startao sam u napadu, umjesto degradiranog Rukavine. S obzirom da Sammir opet nije došao na utakmicu, Beqiraj se nije mogao nadati poštenoj lopti iz sredine terena. No, to nije bio ključni problem sporog i impresioniranog Dinama. 

Beqiraj je ostao prekratak u 30. minuti, nakon što je Ibanez je probio Reveillera i ubacio na peterac. Bio je to praktički njegov jedini dodir s loptom. 

U 38. minuti Gomis opet promašuje, no nevjerojatno je kako je napadač Lyona i ovaj put ostao sam! Dok je Vida pokrivao desnu stranu, lopta Kallstroma ide u sredinu, a Tonel i Ibanez se samo gledaju. Ibanez je u ovoj rotaciji trebao pokriti Gomisa koji je srećom po Dinamo tukao visoko preko gola. Milosti nije bilo u 42. minuti. Korner je izveo Grenier, a ovaj put sam je ispred gola ostao Kone. Trebao ga je pokrivati Tonel. Možda u nekom drugom filmu...

Na samom isteku prvog dijela Dinamo je od potpunog potopa spasio Kelava. Lijepo je ubacio Kallstrom, još ljepše pročitao je to Grenier, ali Kelava je dobro reagirao na njegov udarac.

Na poluvremenu Jurčić mijenja taktiku; umjesto ozlijeđenog Badelja ubacio je Tomečaka, na Kovačićevo mjesto premjestio Ibaneza, dok je lijevi bok preuzeo Šimunić. Lyon je i s pola gasa bio dominantan, makar je Dinamo u novoj formaciji i s Ibanezom i Tomečakom na krilima izgledao ozbiljnije. U 69. minuti stvorili su dvije najveće prilike, nakon dva kornera u nizu. Nakon prvog Tonel glavom šalje loptu Beqiraju, ali ona se odbija do Vide, kojeg s nekoliko metara blokira Kallstrom. Iz drugog kornera ubacuje Ibanez, ali dobar pokušaj Tonela glavom skida Lloris. Iz očaja je Jerko Leko u 80. minuti krenuo u solo prodor, nanizao trojicu, ali Lloris je skinuo i njegov poluvisoki pokušaj...



Sastavi:

LYON

Lloris; Reveillere, B. Kone, Lovren, Cissokho - Gonalons, Kallstrom - Briand, Grenier, Bastos - Gomis

DINAMO

Kelava; Leko, Vida, Tonel, Ibanez - Pokrivač, Calello - Badelj, Sammir, Kovačić - Beqiraj

Sudac; P. Kralovec (Češka)

Pročitajte više