Liverpool reže plaće nogometašima

PREMA News of the Worldu, u engleskom nogometnom velikanu Liverpoolu spremaju se smanjiti plaće igračima ukoliko se njihova momčad ne plasira u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Nije tajna da je najelitnije klupsko nogometno natjecanje ujedno i najprofitabilnije u nogometnom svijetu, pa bi tako Liverpool u slučaju izostanka iz Lige prvaka sljedeće sezone izgubio najmanje 12 milijuna funti, plus dva do tri milijuna funti od bonusa.

Dolaskom Rafe Beniteza na trenersku klupu 2004. godine klub s Anfielda je svake godine igrao u Ligi prvaka, ali ove ih sezone čeka velika borba za četvrto mjesto s Manchester Cityjem i Liverpoolom.

Prema News of the Worldu u klubu se spremaju na pet postotno rezanje plaća, a ne treba niti spominjati da neigranje u Ligi prvaka dovodi najveće klupske zvijezde poput Stevena Gerrarda i Fernanda Torresa pod povećalo najvećih svjetskih klubova koji će za njihovu kupnju ponuditi basnoslovne svote, a kojima će suvlasnici kluba koji je u velikim dugovima, Tom Hicks i George Gillett teško odoljeti.

Trenutno (nakon 26 odigranih utakmica) Liverpool drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka s 44 osvojena boda, ali petoplasirani Manchester City ima jednak broj bodova uz dvije utakmice manje, dok petoplasirani Tottenham ima 43 boda.

Pročitajte više