LIGA PRVAKA

Liverpoolov vratar uoči finala Lige prvaka: Ili ste heroj ili negativac

Foto: EPA

LIVERPOOL i Tottenham u subotu od 21 sat igraju finale Lige prvaka na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu.

Jedan od glavnih aduta u momčadi Jurgena Kloppa bit će i vratar Alisson Becker. Brazilac koji je ljetos stigao iz Rome za preko 60 milijuna eura u potpunosti je opravdao očekivanja.

Njemački strateg u Beckeru dobio je modernog vratara čiji zadaci nisu samo braniti svoju mrežu, već imati sposobnost dobre kontrole lopte u svojim nogama i distribucije svojim suigračima. Redsi su s tom kupovinom stali ukorak s Barcinim ter Stegenom i Cityjevim Edersonom.

Alisson je uoči velikog finala u Madridu govorio o sebi službene stranice UEFA-e.

"Svaka utakmica nosi mnogo emocija. Nisam presretan poslije prve obrane, ali isto tako ne dozvoljavam da me bilo što poremeti ni poslije prvog primljenog gola. Želim ostati emotivno uravnotežen svih 90 minuta", kazao je Alisson pa dodao:

Poslije posljednjeg sučevog zvižduka ustupam mjesto emocijama. Naravno, ako za to imam razlog. Uvijek sam učio držati se u ravnoteži, tako je od početka karijere. Nije lako kontrolirati emocije, ali čini mi se da se dobro nosim s tim. To mi je psihološka vježba."

Brazilac se prisjetio i mitskog finala Lige prvaka između Liverpoola i Milana odigranog 2005. godine u Istanbulu.

"Gledao sam tu utakmicu, to je zaista povijesni dvoboj. Dva sjajna golmana - Dudek i moj prijatelj Dida. Dudek je nevjerojatno branio, ne samo na penalima, nego i tijekom cijele utakmice. Kad su golmani u pitanju - ili ste heroj ili negativac, treće ne postoji", dodao je Alisson koji je ljetos stigao na Anfield.

"Ne mogu dočekati finale. Radujem se subotnjoj utakmici. Bit će to najveća u mojoj karijeri", završio je Alisson.

Pročitajte više