Ljubo odbio povratak, protiv SAD-a u Spaladiumu?

TIJEKOM sljedećih mjesec dana trebalo bi biti poznato u kojem će gradu Hrvatska sredinom srpnja ugostiti SAD u četvrtfinalu Davis cupa.

Hrvatska Davis cup reprezentacija bez većih je problema apsolvirala Čile čime je zaslužila novi ogled s Amerikancima s kojima je igrala u polufinalu Davis cupa 2005. kada su naši tenisači otišli do samoga kraja. Kostur američke reprezentacija čine Andy Roddick i James Blake te braća Bryan, specijalisti za igru parova. U svakom slučaju, s obzirom na druge moguće protivnike, ovo niti nije tako loš ždrijeb.

Mi ćemo u tom ogledu biti domaćini, od 10 do 12. srpnja, a odluka o mjestu domaćinstva i vrsti podloge bit će donesena u idućih mjesec dana.

Što se Hrvatske Davis cup reprezentacije tiče, Mario Ančić je pozvao Ivana Ljubičića da se opet priključi, no on za sada odbija takvu mogućnost. Razumljivo, jer Ljubičić je trenutno kanta za napucavanje na teniskim terenima te je upitno bi li uopće mogao izboriti svoje mjesto u reprezentaciji pored Čilića, Ančića i Karlovića.

"Znam za Marijeve izjave, lijepo je to čuti. Ali sve u svoje vrijeme. Iskreno, ne mislim da ima smisla ponovo biti u reprezentaciji. Mislim da je bolje da o tome porazgovaramo kasnije, na miru", rekao je Ljubičić za Večernji list.

Što se podloge tiče, kao logično rješenje nameće se zemlja. Iako naši tenisači nisu na toj podlozi "kao kod kuće", ipak se na njoj mogu snaći puno bolje od Amerikanaca koji ovise o ultrabrzim loptama te su na zemlji praktički bezopasni.

Ovaj četvrtfinalni ogled igra se usred ljeta te je veliko pitanje gdje će se igrati. Mnogi zagovaraju splitsku Spaladium Arenu koja se do sada pokazala kao odličan domaćin hrvatskim sportašima. Dosta se govori i o Umagu, jer ipak, ovaj ogled je usred ljeta pa je upitno koliko ima smisla da se igra u zatvorenom prostoru. Zagreb u cijeloj priči se za sada ne spominje.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više