UFC

Loše vijesti iz UFC-a, Miočić se možda nikad više neće boriti za pojas

Foto: Foto: Hans Gutknecht/Guliver Image

STIPE MIOČIĆ je porazom od Francisa Ngannoua izgubio pojas teškaškog prvaka UFC-a, a prema novim vijestima koje stižu iz organizacije, sve je dalje od borbe kojom bi mogao opet osvojiti najvrjedniji pojas u MMA svijetu.

Podsjetimo, UFC je u teškoj kategoriji uveo borbu za privremenog prvaka, u kojoj je Cyril Gane svladao Derricka Lewisa. To automatski znači i da je francuski borac prvi izazivač za pojas, pa bi Miočić mogao čekati novu šansu dulje nego što je mislio. Ngannouov trener Eric Nicksick rekao je u MMA podcastu kako još uvijek ne znaju datum iduće borbe.

"Nikad ne znaš. Treniramo i spremni smo, ali još uvijek nije poznat datum ni lokacija. Zadnji put se govorilo o siječnju iduće godine, ali nikad ne znaš s UFC-om", ispričao je Nicksick. Ono što bi moglo dodatno prolongirati situaciju u teškoj kategoriji, a time i planove Stipe Miočića, činjenica je da Ngannouov tim i dalje nije odustao od borbe protiv Jona Jonesa.

"Bilo bi mi strašno da propustimo priliku organizirati tu borbu između Francisa i Jona. Za mene je Jon Jones najveći borac svih vremena i uvijek je veliki izazov stati na crtu takvom tipu i njegovom timu. Mi se stalno želimo natjecati protiv najboljih. Gane je veliko ime, ali borba koju fanovi, mediji i svi ostali žele vidjeti je protiv Jona Jonesa", zaključio je.

Teško je iz ove perspektive reći što bi takva borba predstavljala. U sportskom smislu bi najgora opcija za Miočića bila da se organizira borba između Jonesa i Ngannoua, bez obzira na to bi li u igri bio pojas prvaka, jer bi time morao čekati ishod najmanje još jedne borbe. S obzirom na to da je ušao u 40. godinu života i da se ne bori često, to bi vjerojatno bio i oproštaj od ideje da će ponovno postati UFC prvak.

Pročitajte više