Lucescu: Dinamo su od težeg poraza spasili suci!

MIRCEA LUCESCU nije krio zadovoljstvo pobjedom u prvoj utakmici posljednjeg pretkola Lige prvaka iako je ustvrdio da je realan rezultat ogleda u Donjecku trebao biti 3:0 za njegovu momčad. Dio krivice bacio je suce koji su prema njemu bili skloniji Dinamu.

>Šahtar rutinirano riješio ogled u Donjecku

"Zadovoljni smo rezultatom koji je dosta dobar, no znamo što nas čeka u Zagrebu. Imali smo puno prilika i realno je rezultat trebao biti viši u našu korist. Trebalo je biti 3:0. Na rezultat je utjecalo i to što su suci simpatizirali zagrebačku momčad. Hrgović je trebao dobiti drugi žuti karton, još jedan Dinamov igrač je zbog udaranja trebao biti isključen. Međutim mi smo zadovoljni. 2:0 je dobar rezultat i vjerujemo u prolazak."

Lucescu kaže kako je predvidio taktiku kojoj će Ivanković pribjeći pa je i postavio igru svoje momčadi kako bi mu pomrsio planove.

"Dali smo gol u samom početku i to je promijenilo cijeli ritam utakmice. No kasnije smo pustili i zagrebačkoj momčadi nešto prostora za igru što je otvaralo prostora za našu protu-igru. Znali smo da će Dinamo igrati na kontra napade i zato smo se postavili na ovaj način."

"Ovo je vrlo klizav rezultat"

Šahtarov trener osvrnuo se i na uzvrat Maksimiru koji je na rasporedu za dva tjedna.

"Ovo je vrlo klizav rezultat i on nam ne garantira da ćemo sigurno proći dalje. Znamo što nas čeka, Dinamo je vrlo dobra ekipa. Imamo nekih problema Rat sigurno neće igrati zbog ozljede u Zagrebu, a nadamo se da bi nam se neki drugi mogli vratiti."

Na koncu je na zahtjev novinara komentirao igru bolivijskog internacionalca Morena koji se u posljednjih nekoliko minuta našao u par vrlo izglednih situacija.

"Gubio je dosta lopti koje su išle na njega i trebao je zabiti treći gol jer je imao prazna vrata. To je mladi igrač s kojim treba raditi pa se nadam da će u sljedećim utakmicama igrati bolje."

M.P.
Foto: Sahkhtar.com

Pročitajte više