Esport

Luka "Perkz" Perković na jedan meč do World Championshipa

Foto: LoLesports/Flickr

LUKA "Perkz" Perković vodi G2 Esports kroz Play-In fazu World Championshipa, dodatnih kvalifikacija za najveće League of Legends natjecanje vrijedno više od dva milijuna dolara. Iako su natjecanje otvorili porazom, uz tri pobjede osigurali su mjesto u doigravanju za odlazak na završni turnir. U nedjelju 7. listopada između 6 i 7 sati igrat će protiv Infinity Esportsa, predstavnika Južne Amerike, a pobjednik će osigurati mjesto na završnom turniru.

>Luka "Perkz" Perković u novom pohodu na svjetsku titulu

>Životna priča jednog od najboljih gejmera u Europi: 19-godišnji Luka Perkz otkriva što je sve prošao u karijeri

Jedan meč - to je sve što je ostalo između Perkza i odlaska na League of Legends World Championship 2018 (LoL Worlds). Zbog poraza u četvrtfinalu doigravanja ljetnog izdanja europskog League of Legends Championship Seriesa, G2 Esports i Perkz su prvi put morali igrati regionalne kvalifikacije za odlazak na Worlds. Međutim, iako su u kvalifikacijama pobijedili, osigurali su mjesto tek u Play-In fazi Worldsa, svojevrsnim dodatnim kvalifikacijama. U grupnoj fazi G2 Esports je osvojio prvo mjesto u svojoj skupini. Iznenađujuće su izgubili prvi meč protiv turskog SuperMassive eSportsa, ali u preostala tri meča bili su sigurni.  

Zahvaljujući prvom mjestu u skupini B, G2 Esports je izbjegao kineski tim EDward Gaming u doigravanju te će igrati protiv Infinity Esportsa, tima koji je u doigravanje prošao s dva poraza. Perkz i G2 Esports su veliki favoriti u toj seriji na tri dobivene i bilo koji drugi ishod bio bi veliko razočaranje. Meč je na rasporedu u nedjelju u jutarnjim satima. U slučaju pobjede bit će to treći LoL World Championship za najboljeg hrvatskog gamera, koji u profesionalnoj karijeri još nije propustio otići na najvažniji League of Legends turnir na svijetu iako ima tek 20 godina.

Pročitajte više