NBA

Luka Šamanić pronašao novi klub u NBA-u nakon što je dobio otkaz u Spursima

Foto: AP Photo/Sue Ogrocki/Guliver Images

MLADI hrvatski košarkaš Luka Šamanić (21) potpisat će two-way ugovor s New York Knicksima, javlja pouzdani Athleticov insajder Shams Charania.

Podsjetimo, Šamanić je početkom tjedna dobio otkaz u San Antonio Spursima, koji su ga prije dvije godine odabrali čak 19. izborom na draftu. Ipak, nije se nametnuo u dvije sezone niti je pokazao dovoljno na pripremama da bi ga Spursi zadržali.

Igrat će i za Knickse i za njihov razvojni tim

Two-way ugovor, kakav Šamanić potpisuje s Knicksima, znači da će mladi hrvatski košarkaš igrati i u NBA-u za New York Knickse i u Razvojnoj ligi za Westchester Knickse. Igrači na takvim ugovorima mogu biti u sastavu u najviše 50 od ukupno 82 utakmice NBA sezone.

Šamanić je bivši junior Zagreba koji je 2016. otišao u Barcelonu u kojoj se razvijao dvije godine, a sezonu prije odlaska u NBA proveo je u ljubljanskoj Olimpiji. Većinu svoje prve sezone u NBA-u proveo je u Razvojnoj ligi, a za Spurse je nastupio samo tri puta. U drugoj sezoni je odigrao 33 utakmice, a karijeru u Spursima završio je s prosjecima od 3.8 koševa i 2.2 skoka za 10 minuta igre.

Pročitajte više