EL CLASICO

Madrid kleči, Barcelona slavi "novo ponižavanje": El Clasico na naslovnicama

Screenshot: Marca, As, Sport, Mundo Deportivo

BARCELONA je prošla u finale Kupa kralja pobjedom 3:0 kod Reala, a El Clasico dan kasnije caruje naslovnicama sportskih dnevnika.

Marca je za udarnu stranicu složila efektnu paralelnu montažu na kojoj Vinicius Junior i Luis Suarez rade isto – kleče. 

Samo što prvi pri tome skupljenih ruku tuguje nakon jednog od niza promašaja, dok drugi slavi dva od tri gola koja je zabio.

"Razlika između onog koji oprašta i onog koji ne oprašta", objašnjava Marca slike na naslovnici, gdje ističe da je "Real dominirao, ali Vinicius se u napadu isticao tek promašajima, dok je Suarez na drugoj strani bio 'killer'".

Na istom tragu je i drugi madridski dnevnik. As je uz fotografiju Navasa koji vadi loptu iz mreže preko naslovnice razvalio: "Vinicius igra, Suarez ubija."

As na istom mjestu ističe: "Barca je dva puta opalila na gol i tri puta zabila."

Madridski list čak i u ovako čistoj pobjedi Barcelone, kojom je samo potvrdila godine dominacije nad Realom, traži zamjerke trijumfu gostiju, kojima je također nakitio naslovnicu:

"Real je tražio dva penala i ofsajd kod drugog gola koji je primio... Messi je bio potpuno nevidljiv."

A 500 kilometara dalje, na naslovnicama je nacionalni praznik. Dakako, katalonski.

Sport iz Barcelone iznad velike fotografije oduševljenog klupka igrača Barcelone piše "Gospodari Bernabeua" i slavi "Još jedno ponižavanje Madrida".

Mundo Deportivo preko naslovnice slavi ubojitog Suareza koji je donio finale. 

Za razliku od gradskog konkurenta, ovaj list na udarnoj stranici priznaje da je Barcelona do šestog uzastopnog finala kupa došla "iako nije igrala dobro".


 

Pročitajte više