LIGE PETICE

Majer objasnio zašto je odabrao Rennes

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

LOVRO MAJER je jučer službeno predstavljen kao novi igrač Rennesa.

Poznati talijanski novinar Fabrizio Romano objavio je i detalje transfera i prema njegovim navodima francuski prvoligaš je Majera platio 12 milijuna eura, a Dinamu će pripasti i 20 posto eventualnog budućeg transfera. Navodno bi Dinamo mogao dobiti još tri milijuna na ime bonusa.

Ponuda u prošloj sezoni šestoplasiranog francuskog kluba nije bila jedina koju je Majer mogao razmatrati, a transfer ondje ovako je objasnio u razgovoru za Novu TV.

"Da, bilo je ponuda, ali kada smo sve analizirali, donijeli smo zaključak ja i moj menadžer i ljudi oko mene da je to najbolja stepenica za sljedeći korak. Rennes je klub koji dobro kupuje i prodaje, imaju uvijek mladu momčad, igraju dobar nogomet, s puno držanja lopte u nogama, a uz sve to su i najviše zagrizli, najviše su ponudili, tako da vjerujem da je to dobra opcija. Na kraju krajeva, gdje god da sam otišao ne bi bilo lako, na kraju sve ovisi samo o meni, ni o kome drugom."

Ustvrdio je da dolazak Lionela Messija u Ligue 1 nije ništa značio u njegovoj odluci da preseli u francusko prvenstvo.

"Nije to imalo toliko veliku ulogu, to se samo lijepo poklopilo. Sigurno da mi je drago zbog toga, ali nije to bilo tako važno", rekao je i dodao da ne isključuje mogućnost da se jednog dana vrati u Dinamo.

"Volim Dinamo, volim Zagreb, tu sam odrastao, tako da zašto ne jednog dana, sigurno pred zalazak karijere, a tko zna, možda i prije. To je jedna od opcija koja se može dogoditi", zaključio je Majer.

Pročitajte više