Dinamo u Ligi prvaka

Maksimir ovo ne pamti još od 2011. godine i ulaznica po kunu

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

DINAMO večeras od 21 sat dočekuje Šahtar u jednoj od najvećih utakmica u povijesti zagrebačkog kluba. Pobjedom u 4. kolu Lige prvaka hrvatski prvak stigao bi na korak do plasmana u osminu finala.

Idete večeras u Maksimir? Šaljite nam vaše navijačke fotografije i videa na desk@index.hr ili u inbox stranice Index Sport.

Otkako su uvedeni brojači na Maksimir, večerašnja utakmica trebala bi biti druga najposjećenija. Dosad rekord po broju gledatelja drži utakmica protiv Neftchija u Ligi prvaka 2011. godine. Na Maksimiru je tada bilo 33.266 navijača, a ulaznice za utakmicu prodavale su se po simboličnim cijenama: sjever jedna kuna, istok jedna kuna i zapad deset kuna.

Večeras se očekuje više od 30 tisuća gledatelja, što bi utakmicu sa Šahtarom stavilo na drugo mjesto po posjećenosti otkad su uvedeni brojači. Na treće mjesto past će susret protiv Malmoa (30.065) također iz 2011. godine. 

Prošle sezone u osmini finala Europa lige Dinamo je protiv Benfice na Maksimiru gledalo 29.704 gledatelja, što je najveća posjeta na Dinamovim domaćim utakmicama u posljednjih osam godina. 

Prije uvođenja brojača Dinamo je protiv Partizana 1997. godine gledalo oko 40 tisuća gledatelja, protiv Marseillea 1999. godine 38 tisuća, a u ovom stoljeću najposjećenija je bila utakmica protiv Arsenala 2006. godine (35.000).

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više