HAJDUK

Maltežani slave poluamatere: "Demolirali su hrvatskog nogometnog diva"

Foto: Ivo Čagalj/ Pixsell, Screenshot/Malta Today, Times of Malta, Live News Malta

GZIRA UNITED slavi najveći uspjeh u svojoj povijesti. Klub iz malog lučkog gradića u Malti pobijedio je Hajduk 3:1 na Poljudu nakon što su u prvoj utakmici kod kuće izgubili 2:0 i tako prošli u 2. pretkolo Europa lige.

Uspjeh Gzire je još impresivniji kada shvatimo da su do 57. minute uzvrata gubili 1:0 nakon ranog vodstva Hajduka, ali su unatoč tome napravili nevjerojatan preokret.

Nakon takvog uspjeha očekivali smo da će sportske rubrike malteških medija biti pune ovog događaja, ali to se nije dogodilo. Iz prve ruke smo saznali da nitko od njih nije slao svoje novinare u Split jer su vjerovali da je sve riješeno u prvoj utakmici, ali unatoč tome, u izvještajima je bilo nekih zanimljivih rečenica.

Tako Malta Today u svojem tekstu pod naslovom "Trijumf u Hrvatskoj: Gzira je demolirala Hajduk u Europa ligi" ističe koliko je ovakav preokret bio malo vjerojatan.

"Gzira ima svaki razlog za zadovoljstvo nakon što izbacili Hajduk iz Europa lige, hrvatske nogometne divove. Nakon što su primili gol već nakon sedam minuta u prvom poluvremenu, činilo se da je sve gotovo. Pobjeda je bila iznenađenje za sve u Gziri, a razljutila je 18 tisuća Hajdukovih navijača koji su ganjali svoje igrače po terenu." Times of Malta naglašava koliko je ovo bio povijesni trenutak za maltešku ekipu.

"Ulazak u 2. pretkolo Europa lige je povijesni rezultat. Ni nakon ranog gola nitko u Gziri nije paničario i stigli su do nevjerojatnog rezultata."

 

Najmanje pažnje ovom rezultatu posvetio je Live News Malta. Oni su Gzirin preokret jednostavno nazvali nevjerojatnim.

Pročitajte više