Mamić: Nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi, za nas je HNL

ZDRAVKO MAMIĆ je okrenuo ploču i sad tvrdi da Dinamo ne želi regionalnu ligu o kojoj se sve glasnije priča. Dok je Dinamo bio na pripremama u Turskoj, Maminjo je podgrijao priče o ligi ex-Jugoslavije, kao što je to činio i proteklih godina.

Jučer je reagirala Udruga navijača Dinama koja je jasno rekla da "nikad neće podržati niti jedan oblik natjecanja u kojemu će NK Dinamo nastupati zajedno s klubovima iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske", a Maminjo po povratku u Hrvatsku nudi sasvim druge tonove.

"Dinamo nije za regionalnu ligu. Nismo ni za slovenski prijedlog, mi moramo čuvati HNL! Mi smo za nacionalni program izgradnje stadiona, uređenih zakonskih propisa i uvjeta. Nije nam potrebna regionalna liga, proizvodimo mlade igrače koji su temelj reprezentacije i svake godine igramo europske utakmice", rekao je Mamić za Sportske novosti.

Maminjo je prokomentirao izjave koje je dao u Turskoj.

"Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi! Kad sam govorio o tome, samo sam otvorio temu jer se uvijek mora raspravljati i tražiti najbolja rješenja."

Evo što je Mamić tada izjavio:

"Osam hrvatskih prvoligaša neće dobiti licencu za sljedeću sezonu. Neće je dobiti ni da im je gospodin Bog brat, i to je stvarnost Prve HNL. Regionalna liga bi bila najbolje rješenje jer je adrenalin i neizvjesnost pokretač onih koji dolaze na utakmicu. Regionalna liga bi donijela više gledatelja i sponzora."

O regionalnoj ligi oglasio se i predsjednik Hajduka Joško Svaguša.

"Financijski i nogometno, regionalna liga je jako zanimljiva, ali treba sagledati sve aspekte, od organizacijskih do političkih, pritom moramo znati kako će Uefa reagirati na takvu ligu", poručio je Svaguša.

Pročitajte više