Lige petice

MANCHESTER CITY - CHELSEA 1:2 Chelsea pobijedio preokretom u uvertiri finala LP-a

Foto: Laurence Griffiths/EPA-EFE

CHELSEA je pobijedio 2:1 na gostovanju kod Manchester Cityja u 35. kolu Premier lige. Bila je to svojevrsna uvertira u finale Lige prvaka. Pogodak za City zabio je Raheem Sterling, a za Chelsea Hakim Ziyech i Marcos Alonso. Oba trenera izvela su poprilično ispremiješane postave i tako u jednu ruku prikrili svoj plan za finale.

City je u vodstvo došao u 44. minuti preko Raheema Sterlinga. Christensen je pogriješio i propustio dugu loptu Gabrielu Jesusu koji je prebacio na drugu vratnicu, a Aguero je samo proslijedio do Sterlinga koji je zabio za 1:0. Veliku priliku za povećanje prednosti City je imao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Jesus je izborio kazneni udarac, Aguero ga je pokušao realizirati panenkom, ali izveo ju je jako loše i Chelseajev vratar Mendy mu je uhvatio loptu. Bio je to čak deveti neiskorišteni jedanaesterac Cityja u Premier ligi od početka prošle sezone.

Chelsea je bolje otvorio drugo poluvrijeme i nagrađen je pogotkom u 63. minuti. Ziyech je pogodio Edersonov gol lijepim udarcem s ruba šesnaesterca na asistenciju Azpilicuete. Momčad Thomasa Tuchela nastavila je napadati, a u 81. minuti je VAR poništio pogodak Calluma Hudsona-Odija zbog zaleđa. Ipak, pritisak je urodio plodom u 92. minuti, kada je Marcos Alonso zabio nakon povratne lopte Wernera.

Mateo Kovačić zbog ozljede mišića i dalje nije u sastavu Chelseaja. 

Momčad Pepa Guardiole tako je propustila osigurati naslov već danas, ali to je ionako već dulje vrijeme samo formalnost. Chelsea je pobjedom preskočio Leicester te se sada nalazi na trećem mjestu sa 64 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više