MANCHESTER UNITED

Manchester United ovakav pobjednički niz nije imao u 142 godine postojanja

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED sinoć je u Parizu iznenadio europskog viceprvaka PSG i slavio 2:1 u 1. kolu grupne faze Lige prvaka. Tako je zaokružio niz kakav nikad nije imao u 142 godine dugoj klupskoj povijesti.

Iako u prvenstvu igra toplo-hladno i drži tek 15. mjesto, probleme u pravilu ima na Old Traffordu, dok je u ulozi gosta United sinoć dobio desetu utakmicu zaredom, računajući sva natjecanja.

Ako se gleda niz bez poraza, on je još impresivniji jer je jedina dva gostujuća poraza u 2020. United doživio još na samom početku godine, 1. siječnja kod Arsenala 2:0 i 19. siječnja kod Liverpoola istim rezultatom.

Izvan Old Trafforda izgubio je i polufinale Europa lige u kolovozu od Seville 2:1, ali cijela završnica tog natjecanja igrala se na neutralnom terenu u Njemačkoj.

Posljednji put momčad Olea Gunnara Solskjaera kao gost nije pobijedila u prvoj utakmici nakon lipanjskog restarta Premier lige, kad je kod Tottenhama odigrala 1:1. 

Osam dana kasnije u FA kupu slavila je kod Norwicha 2:1 nakon produžetaka. To joj je bila prva pobjeda u nizu koji je sinoć dosegnuo okruglih 10 utakmica, a "žrtve" su redom bili Brighton & Hove Albion (3:0), Aston Villa (3:0), Crystal Palace (2:0), Leicester (2:0), Luton u Liga kupu (3:0), opet Brighton u prvenstvu (3:2) i Liga kupu (3:0), zatim Newcastle proteklog vikenda (4:1) i konačno PSG sinoć u Ligi prvaka 2:1.

Budući da je Unitedov pobjednički niz počeo nakon lipanjskog restarta, a istodobno je kod kuće prosipao bodove i nedavno izgubio od Tottenhama 6:1, može se objasniti efektom igranja bez publike koja je jedan od najvažnijih faktora prednosti domaćeg terena.

Pročitajte više