Manchester zabrinut za svoje navijače uoči gostovanja u Rimu

NAKON nedjeljnih nereda u Italiji, u Manchester Unitedu su zabrinuti za sigurnost svojih navijača pred gostovanje u Rimu u Ligi prvaka 12. prosinca.

Iako je Manchester United već osigurao plasman u drugi krug Lige prvaka, primio je 1 800 zahtjeva svojih navijača za ulaznice na gostovanju kod Rome 12. prosinca. Međutim, u vodstvu kluba strahuju od mogućih novih eskalacija nereda u glavnom gradu Italije. Tim više, što su navijači Manchestera već imali sukobe u Rimu prošle sezone, u travnju ove godine uoči prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka istih suparnika.

"Zabrinuti smo zbog situacije u Italiji, te smo zatražili savjet od Uefe i talijanskih vlasti. Sigurnost naših navijača nam je, dakako, prioritet. Mnogi navijači poslali su zahtjev za ulaznice za utakmicu, vjerujući kako će zbog toga imati bolje izglede za nabavku ulaznica u kasnijoj fazi natjecanja. Međutim, ovoga puta to pravilo neće vrijediti, i nitko ne mora samo zbog toga u Rim", izvijestio je glasnogovornik Uniteda.

Iz Uefe su poručili kako navijači Manchestera moraju biti svjesni da je ''stanje u Italiji opasno''...

"Vjerujem da će u Manchester Unitedu pronaći rješenje za ovu situaciju. Mi im ne možemo ponuditi formalan stav da li njihovi navijači trebaju putovati na tu utakmicu ili ne. Ono što je sigurno, čelništvo kluba mora upozoriti svoje navijače na trenutnu ozbiljnost situacije u Italiji. Navijačima se mora ukazati da to putovanje nije u sferi odlaska na utakmicu u Manchesteru ili putovanja u London", izjavio je William Gaillard, savjetnik Uefinog predsjednika Michaela Platinija.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više