Mandžo opet junak Juventusa: Zaslužan za dva gola, motali ga zavojem...

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUVENTUS s Mariom Mandžukićem i bez njega nije ista momčad. To je već jasno svima, a potvrdilo se i u pobjedi 3:0 nad Frosinoneom u 24. kolu Serie A. Hrvatski napadač bio je na svakom dijelu terena. Vraćao se u obranu, ubacivao sa strane, skakao, a na koncu je sudjelovao kod drugog i asistirao kod trećeg gola. Također, vodio je Mandžo jake duele s braničem gostiju Bartoszom Salamonom, zbog čega su mu u jednom trenutku zavojem motali ruku jer je od Poljaka dobio prilične batine.

No uzalud. Neuništivi Mandžo još je jednom bio među najboljima u redovima svoje ekipe pa je u medijima dobio visoku ocjenu 7 i još jednom pokazao kako je postao nezamjenjiv u sistemu Massimiliana Allegrija.

Nakon projektila Dybale za 1:0, u 17. minuti, baš kao broj koji nosi na svojim leđima, Super Mario je dočekao ubačaj na drugoj vratnici i u padu šutirao glavom, a vratar Frosinonea jedva odbio do Bonuccija koji je povisio na 2:0 i riješio utakmicu. 

Međutim, nastavio je Mandžo po svome pa je tako u 63. minuti upisao petu asistenciju ove sezone za Staru damu. S desne strane je savršeno ubacio povratnu loptu koja je prošla kroz noge jednom igraču gostiju, drugog uhvatila na krivoj nozi i savršeno sjela za Ronalda koji je još jednom ove sezone zabio isključivo zahvaljujući Hrvatu.

Ronaldo je minutu kasnije izašao iz igre kako bi odmoran dočekao važan dvoboj s Atleticom u osmini finala Lige prvaka, dok je Mandžukić odigrao cijeli meč.

"Dybala - Ronaldo, kakav tandem", konstatira renomirana La Gazzetta dello Sport, aludirajući na golove Argentinca i Portugalca. No u Torinu su itekako svjesni da bez Mandže ide sve teže, a posebno to znaju navijači čiji je idol. Često je nepravedno zapostavljen njegov nevjerojatan doprinos te mu se broji samo kada ruši velikane u derbijima.

Sada Juve ide kod Atletica, vjerojatno najnezgodnije ekipe u dvomeču u Europi. Svi pričaju o povratku Ronalda u Madrid, gdje je kao igrač Reala često zabijao tadašnjem susjedu. No protiv svojih bivših suigrača igra Mandžo, čije su karakteristike najveće oružje za rušenje tvrde Cholove obrane te će ponovno biti glavni pokretač talijanskog prvaka, baš kao i lani kada je baš u Madridu, samo tada Realu, zabio dva gola. 

Pročitajte više