Mandžo starta u velikom talijanskom derbiju: "Vratio je energiju za Milan"

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUVENTUS u nedjelju od 20:30 igra veliki derbi na San Siru protiv Milana u 12. kolu Serie A. Aktualni talijanski prvak želi se iskupiti nakon poraza od Manchester Uniteda (1:2) u Ligi prvaka, što je bio njegov prvi poraz još od travnja. A protiv Rossonera se konačno vraća Mario Mandžukić, čija se odsutnost itekako osjetila u redovima Stare dame...

"Vjerojatno će Mario igrati u nedjelju. Trebalo mu je malo odmora nakon svega. No sada je vratio energiju za Milan i spreman je. Vjerujem da ćemo protiv Milana odigrati jednu veliku utakmicu", naglasio je trener Massimiliano Allegri. 

Mandžo je propustio tri susreta, protiv Uniteda na Old Traffordu u Ligi prvaka te Empolija i Cagliarija, dok je u domaćem porazu od Crvenih vragova dobio tek minutu, a sada će u velikom talijanskom derbiju krenuti od starta.

S druge strane, Milan ima velikih problema s ozljedama. Nema Strinića, Contija, Caldare, Musacchija, pod znakom pitanja su Bonaventura, Calhanoglu... Međutim, bit će spreman Gonzalo Higuain, koji je protiv Udinesea izašao iz igre zbog ozljede leđa...

"Gonzalo je puno dao Juventusu i odlazak je bio odluka obje strane. Milan je dobio veliko pojačanje jer je Higuain jedan od najboljih napadača na svijetu", poručuje Allegri, čija se priča baš ne slaže s onom koju je nedavno ispričao Argentinac. Pipita je rekao kako je doslovno potjeran iz Torina nakon dolaska Cristiana Ronalda te će sigurno imati veliki motiv protiv svoje bivše ekipe.

A tu je i Leonardo Bonucci, kojeg sigurno čeka pakleni doček na San Siru. Branič je prošlog ljeta senzacionalno iz Juventusa prešao u Milan, bio kapetan Rossonera te zabio gol Juveu u Torinu i proslavio ga, a onda se ovog ljeta vratio među crno-bijele...

"Ne moram mu ništa govoriti uoči utakmice. Leu ne trebaju moji savjeti. Zna da će biti teško, ali on je jak i vjerujem da će odigrati dobru utakmicu", mišljenja je Allegri. 

Kako Milan posljednjih pet-šest godina proživljava teško razdoblje, a Juventus dominira u Serie A, tako ne čudi podatak da je Stara dama pobijedila velikog rivala 14 puta u posljednjih 16 dvoboja. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više