TRANSFERI

Mandžukiću prvo stigla dobra, a onda i loša vijest oko statusa u Juventusu

Foto: EPA-EFE

STATUS Marija Mandžukića u Juventusu još nije službeno poznat i tek će se sljedećih tjedana doznati računa li novi trener Maurizio Sarri na njega ili ne.

Ako pitate talijanske novinare i eksperte, Mandžukić je poslije četiri uspješne godine u Staroj dami sada ipak bivši i klub već radi na dovođenju još jednog napadača.

Vijesti su danas krenule dobro za hrvatskog napadača - klub je i službeno preko direktora Fabija Paraticija obznanio kako ne računa na povratnika Gonzala Higuaina iz Chelseaja, inače miljenika Maurizija Sarrija još iz doba u Napoliju.

>>> Ronaldo mu uništio samopouzdanje, a sad očajnički želi Mandžukićevo mjesto

Bianconeri ga se žele osloboditi što je prije moguće, Roma je zainteresirana, no Pipiti se ostaje u Juventusu. Htio bi igrati na Mandžukićevoj poziciji centralne špice gdje Sarri, tvrde Talijani, vidi Cristiana Ronalda.

Otpisivanje Higuaina za Mandžukića je, dakle, dobra vijest, no loša je ona da klub u tajnosti radi na dovođenju bivšeg Interovog kapetana Maura Icardija.

Tu je vijest potvrdio Goalov novinar Romeo Agresti čije su informacije uglavnom pouzdane. Icardi je već mjesecima u svađi s klubom zbog, ponajviše, nenogometnih razloga (čitaj: Wanda Nara) i zapravo bi htio ostati u klubu, međutim novi trener Antonio Conte i uprava to ne žele.

Icardiju se ne ide iz Italije kao što se Higuainu ne ide iz Juventusa, a Juventus je već dugo u flertu s kontroverznim argentinskim golgeterom Intera.

Spremni su ga dovesti ako se dogovore s Interom i za njih to nije ništa neviđeno - prije tri ljeta su tako uzeli Gonzala Higuainu Napoliju, izravnom konkurentu za scudetto, pa što ne bi i bivšeg kapetana ljutom rivalu?

Dolazak Icardija posve bi zagušio Mandžukićevo mjesto u vršku napada jer, spomenuli smo, Sarri vidi Cristiana Ronalda kao prvog isturenog napadača, točno onoj poziciji koju je prethodne sezone igrao Mandžukić.

A gdje je tu u cijeloj priči miljenik navijača Mandžukić? Nema sumnje da bi ga Juventus volio zadržati kao zamjensku opciju, ali to definitivno nije ono što bi zadovoljilo apetite 33-godišnjeg Hrvata.

Pročitajte više